Twintig jaar cel voor liquidatie IJsselstein – de tijdlijn van 17 april 2016

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De twee mannen die vorig jaar op de Lanceerplaats een 37-jarige man hebben doodgeschoten hebben twintig jaar celstraf gekregen. Bovenop deze straf moeten zij € 60.000 schadevergoeding betalen aan de nabestaanden. Lees via RTV Utrecht het volledige verhaal.

Het was een dag die veel IJsselsteiners zich nog wel kunnen herinneren.

De tijdlijn van 17 april 2016:

Zondagochtend 17 april krijgt de politie meerdere meldingen van een schietpartij aan de Lanceerplaats in IJsselstein. De politie rukt met een enorme politiemacht uit.
1-tv-brabant

De gestolen vluchtauto blijkt niet meer te starten. Hierdoor vluchten de daders te voet de wijk IJsselveld-Oost in, gewapend met een AK-47 en een pistool. Ze vluchten richting de Nedereindse Plas.
dikkebmw
Foto: AD.nl / Koen Laureij

De Nedereindse Plas is snel hermetisch afgesloten. Op de vluchtstrook van de A2 richting Den Bosch zijn veel politieauto’s te zien. Tankstation BP is ontruimd en afslag IJsselstein / Nieuwegein is lange tijd afgesloten.
782686_4801
Foto: RTV Utrecht / Koen Laureij

De politiehelikopter komt hier kort na de schietpartij IJsselstein binnengevolgen. Deze blijft de hele dag nog boven IJsselstein, op zoek naar de daders.
2-heli

Door het falen van de vluchtauto, het heen en weer rennen naar een uitweg -maar toch weer teruggaan naar de vluchtauto en dan weer terug- geeft de politie tijd om naar de Lanceerplaats en Nedereindse Plas te gaan.

Eén van de daders vlucht naar de tuinhuisjes aan de Randdijk. Daar doet de voortvluchtige in een tuinhuisje zijn kleding uit om werkkleding van een tuinder aan te trekken. Een aanwezige tuinder ziet dit en alarmeert de politie die dan al in grote getallen in de wijk te vinden is.
3-aanhouding

Inmiddels is de plaats delict ruim afgezet en zijn er veel agenten te vinden met kogelwerende vesten aan.
4-grootonderzoek

Na de arrestatie is de Nedereindse Plas afgezet en wordt de plaats waar eerder een dader is gearresteerd bewaakt. Hier lijkt op dit moment weinig aan de hand.
5-nedereindseplas

Na een tijdje snellen er steeds meer agenten richting de tuinhuisjes aan de Randdijk. Ook de Dienst Speciale Interventies (DSI) komt ter plaatse en het lijkt erop dat er zich nog een dader schuilhoudt in het gebied rondom de tuinhuisjes.

De DSI doet een inval in een loods aan de Randdijk maar treft hier niemand aan. Later trekken de leden van de DSI verder de wijk in op zoek naar een tweede dader. Leden van de DSI zoeken ook in de buurt van het fietspad Finlandpad / Utrechtseweg.
5-dsi-nedereindseplas
Foto: RTV Utrecht / Koen Laureij

De Nedereindse Plas blijft tot in de avond hermetisch afgesloten en het is een komen en gaan van politieagenten en rechercheurs. Enkele leden van de DSI zijn tot laat in de middag aanwezig, waardoor het lijkt dat er nog altijd naar de tweede schutter wordt gezocht.
6-nedereindseplas

Aan het einde van de middag arriveren busjes van de Mobiele Eenheid in IJsselstein. Zij zullen in linie het gebied gaan afzoeken. Later is bekend geworden dat er in een sloot een AK-47 is aangetroffen, die is gebruikt bij de liquidatie.
7-lindadorr_mebussen
Foto: Linda Dorr

De 37-jarige IJsselsteiner blijkt later te zijn overleden. Hij is kort na de schietpartij door een bekende naar het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De politie heeft ook daar de hele dag onderzoek gedaan waardoor de Spoed Eisende Hulp een tijd afgesloten is geweest.

Twee dagen na de liquidatie is de tweede verdachte aangehouden en beiden zijn op 31 januari 2017 veroordeeld tot 20 jaar cel.
7-autozknhs
De beschoten auto bij de Spoed Eisende Hulp van het Antonius Ziekenhuis.

 

 

Delen.

Over de auteur

blank

Laat een reactie achter