College IJsselstein afgetreden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het college van IJsselstein is vandaag afgetreden na het debacle met de gemeente Montfoort: UW Samenwerking. Na Huib Veldhuijzen zijn het de wethouders Vincent van den Berg en Marijke van Beukering die de handdoek in de ring gooien.

De gemeente meldt:

“Het bestuur van de UW Samenwerking heeft het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein op dinsdag geïnformeerd over een onverwacht groot tekort van ca 1,5 miljoen op de jaarrekening 2016 van UW Samenwerking. UW Samenwerking is de uitvoeringsorganisatie van de gemeenten Montfoort en IJsselstein. Deze overschrijding betekent dat er een hogere afrekening vanuit UW Samenwerking plaatsvindt aan de gemeenten IJsselstein en Montfoort. De wethouders Van Beukering en Van den Berg hebben hierop besloten hun portefeuilles per direct ter beschikking te stellen.

Eerder is melding gemaakt van een verwacht tekort van € 200.000,– op personeelskosten. Wethouders Van Beukering en Van den Berg: “Het bedrag van € 1,5 miljoen euro verrast ons volledig. We zijn hierover niet tijdig geïnformeerd. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en geven de gemeenteraad zo de ruimte de beste oplossing te zoeken voor de stad IJsselstein.”

Het overstijgen van de begroting wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door een overschrijding van het budget voor personeelslasten.

De wethouders blijven nog 30 dagen in functie. Dit biedt de mogelijkheid de lopende zaken te blijven behartigen totdat invulling is geregeld.”

Delen.

Over de auteur

blank

45 reacties

  1. “I always used to read post in news papers but now as I am a user of web thus from now I am using net for content, thanks to web.”

  2. “I used to be very happy to search out this net-site.I needed to thanks to your time for this wonderful learn!! I undoubtedly having fun with every little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.”

Laat een reactie achter