IJsselsteins bedrijf sleept prestigieus Volvo Ocean Race project binnen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het IJsselsteinse bedrijf Crane Container heeft een prestigieus project in de wacht gesleept. De opdrachtgever is de Volvo Ocean Race.

Crane Container, wat gevestigd is aan de Energieweg, produceert pop-up containers. Veelzijdige containers die je tegenwoordig vaak op beurzen en festivals ziet. Deze containers zijn helemaal naar wens en smaak aan te passen. Biefstuk restaurant Loetje heeft een container-keuken laten maken en Nintendo heeft een container met allerlei game-consoles erin om op beurzen en festivals te staan. Bovendien zijn deze containers als LEGO-blokjes op te stapelen.

Foto van een voorbeeld wat er zoal mogelijk is met de containers van Crane Container.
14141546_1221096314608622_5745844835284562485_n1

Dit unieke concept, wat geboren is in IJsselstein, is niet onopgemerkt gebleven. Bedrijven als Hyundai, TNO en Red Bull weten Dennis van Vliet en zijn team te vinden om een container om te laten bouwen tot een pop-up container op maat.

De Volvo Ocean Race is een zeilwedstrijd waarin verschillende zeilteams gedurende 250 dagen de hele wereld over varen. Hierbij doen zij 11 steden aan, verspreid over 5 continenten. In elk van deze steden moet een zogenaamde “team base” gebouwd worden. Een tijdelijk basisonderkomen voor de bemanning en organisatie.

Foto: de Volvo Ocean Race ondernemers-en-zeilers-u-kunt-meedoen-aan-de-volvo-ocean-race-2017-2018_crop1000x5001

De “bases” die Volvo Ocean Race tot voor kort gebruikte, waren onhandig in hun omvang. Er was zwaar materieel nodig om ze op- en af te bouwen en te verschepen. Dit vergde veel tijd en geld.

Daarom heeft de organisatie van Volvo Ocean Race vorig jaar aan verschillende bedrijven gevraagd om met ideeën te komen om de team bases opnieuw te ontwerpen. Tien bedrijven over de hele wereld hebben hun idee gepresenteerd en het ontwerp van Crane Container werd uiteindelijk de winnaar van alle inzendingen. Het idee sprak de organisatie aan omdat de containers compact zijn, snel te demonteren zijn en -niet onbelangrijk- uiteindelijk voor een kostenbesparing zorgen van maar liefst 60%.

Crane Container mag hierdoor de thuisbasis van dit grote sportevenement gaan bouwen, net als de team bases van alle deelnemende teams. En dat betekent dat het IJsselsteinse idee straks letterlijk de wereld over gaat.

Inmiddels hebben andere grote sportevenementen en bedrijven over de hele wereld interesse getoond in het concept van Dennis van Vliet.

Crane Container is momenteel zo hard aan het groeien dat zij per direct op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Wil je meebouwen aan het succes wat net pas is begonnen? Bezoek dan hun website voor meer informatie: www.cranecontainer.nl

Wij wensen Dennis en zijn team heel veel succes met dit project en wat de toekomst nog meer gaat brengen!

Foto: Crane Container aan de Energieweg in IJsselstein 14184276_1225076760877244_4054621198856960285_n1

Delen.

Over de auteur

blank

32 reacties

  1. It’s a shame you don’t hsve a donate button! I’d most certainly donnate
    too thiis outstannding blog! I suuppose foor noow
    i’ll seettle for book-marking andd adding our RSS
    feed tto my Googlee account. I look fotward to new updates andd will talk about tthis bkog wiuth myy Facebook group.

    Chaat soon!

  2. Helloo tto all, tthe contfents preesent at tjis weeb page are reallly amazing for people experience, well, keep upp thhe nicfe work fellows.

Laat een reactie achter