Update over de uitrenveldjes voor honden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het is even stil geweest rondom het nieuwe hondenbeleid van de gemeente IJsselstein, maar we zijn weer een stapje verder.

De mogelijke locaties zijn bekend, maar deze zijn nog niet definitief. Bewoners zijn welkom op tijdens informatie bijeenkomsten erover te praten met medewerkers van de gemeente. Hieronder een overzicht van de mogelijke locaties.

Update: nu met betere kaarten van de gemeente IJsselstein

Deze locaties zijn niet zomaar gekozen. Ze zijn vastgesteld volgens de volgende criteria en citeren wat er op de website van de gemeente staat:

“De gemeente heeft zeven mogelijke locaties op het oog waar de uitrenvelden gerealiseerd kunnen worden. De kaders voor de losloopstroken en uitrenvelden:
• De gemeente geeft met bebording en/of omheining de locatie van de losloopstroken en uitrenvelden aan.
• De losloopstroken en uitrenvelden moeten een zo goed mogelijke dekking hebben binnen IJsselstein. Het uitgangspunt is dat voor alle hondenbezitters binnen een straal van 1 kilometer een uitrenveld, losloopstrook of het buitengebied bereikbaar is.
• Uitrenveld of losloopstrook mag niet te dicht bij woningen liggen in verband met mogelijke overlast voor de omwonenden.”

Op basis van deze kaart kunnen wij in ieder geval vaststellen dat de hondenbezitters in een aantal wijken hier nog een flinke kluif aan zullen hebben, want de honden uitrenveldjes in o.a. in Zenderpark, de binnenstad en IJsselveld-Oost zijn best ver weg.

Nogmaals: dit zijn de plannen en deze zijn nog niet definitief en inspraak is nog mogelijk. Als hondenbezitter zou ik hier maar gebruik van maken. Hieronder een overzicht hoe, wat en wanneer.

 • Maandag 6 maart in het Kruispunt aan de Touwlaan 36. Wijken:IJsselveld-West, IJsseloevers, Kasteelkwartier, Eiterse Waard en Panoven.
 • Dinsdag 7 maart: Stadhuis, Skylobby en Raadzaal. Wijken:Achterveld, Groenvliet, Nieuwpoort, Binnenstad en Benschopperpoort
 • Woensdag 8 maart: Stadhuis, Skylobby en Raadzaal Wijk: Zenderpark
 • Dinsdag 14 maart in de Ontmoetingskerk aan de Andorrastraat. Wijken: IJsselveld- Oost, Europakwartier, Oranjekwartier, Hazenveld en Overwaard.Tussen 18.30 uur en 19.45 uur is het mogelijk binnen te lopen en met onze medewerkers in gesprek te gaan over de hondenuitrenvelden.Bron en meer informatie: https://www.ijsselstein.nl/mozard/!suite05.scherm1070?mNwb=8195&mNwc=41
Delen.

Over de auteur

blank

21 reacties

 1. Kansloos.
  Weer bekeuringen schrijven om de pot op te vullen.
  Blijf ’t zeggen, ga maar eens belasting heffen op de katten en paarden want die twee mogen onbelemmerd overal schijten

 2. De mensen die hun hond midden op de stoep, looppad of straat laten poepen en het dan niet even op ruimen…. Dat zijn de mensen die het verpesten voor de rest… Ik woon aan de rand van Achterveld en heb een hond… ik erger me groen en geel aan al die schijt overal op stoep, straat en op kinderspeelveldjes… Een keer iemand hier in de buurt erop aangesproken die z’n hond liet poepen midden op de stoep…ze is al oud zei hij…ja en… Je kan het toch opruimen😈

 3. 😉 en hoe zou je dat dan doen met/op een paard??? vuilniszak op je rug en de hele rit meezeulen, want zakje paardenpoep past niet in een openbare prullenbak ……..

 4. Je hebt gelijk marian… Mag je wel een kruiwagen achter je paard hangen… Het gaat hier over honden en niet over katten, paarden of andere dieren… Ik erger me niet zozeer aan een verse paardenschijf, die kom ik niet of zelden tegen… Wel aan kattenpoep in mijn tuin.. En aan ,zoals ik al zei al die hondenpoep overal van honden van mensen die te beroerd zijn om het even op te ruimen en het zo verpesten voor iedereen met een hond.

 5. @ Marian: in een rugzak meetillen? lol

  Zonder gekheid: een omheining voor honden, zodat honden een stukje hebben om te rennen en poepen is een uitstekend idee. Je kan het de dieren niet kwalijk nemen, wel hun eigenaren.

 6. Impressive content! I actually taken pleasure in all the analyzing. I’m hoping to share a good deal more from your website. You will find you got impressive look and additionally ideas. I’m now very shocked in this particular information and facts.

 7. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely should i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail about the head. Your idea is outstanding; the problem is an element that insufficient persons are speaking intelligently about. I am delighted we came across this during my look for something with this.

 8. Thanks for all your work on this blog. My mother really loves managing research and it’s easy to understand why. Almost all learn all about the powerful means you deliver good items by means of your blog and therefore encourage response from others about this subject matter then my child is truly studying a lot of things. Take pleasure in the rest of the new year. You are doing a stunning job.

 9. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now when a comment is added I get four emails sticking with the same comment. Could there be in any manner you are able to remove me from that service? Thanks!

 10. I am often to blogging and i really appreciate your content. Your content has truly peaks my interest. My goal is to bookmark your web blog and keep checking for brand new information.

 11. I discovered your blog post internet site on the internet and appearance some of your early posts. Always maintain inside the great operate. I simply additional increase your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking forward to reading more by you at a later time!…

Laat een reactie achter