112

Dikke BMW in beslag genomen tijdens groot witwasonderzoek

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nieuwegein / IJsselstein / Loosdrecht – Door het FINEC-team van politie Midden-Nederland werd op donderdag 9 maart 2017 een viertal doorzoekingen verricht in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting en witwassen. De doorzoekingen hebben plaats gevonden in het bedrijfspand van Engofor B.V. te Nieuwegein en in drie woningen (IJsselstein en Loosdrecht). In IJsselstein is onder andere een inval gedaan in een woning aan de Haanderik, waar ook een dikke BMW in beslag is genomen. Daarbij werden onder andere (digitale) administratie, voertuigen en banksaldi in beslag genomen. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of het bedrijf zich daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan fraude.

Aanleiding voor het strafrechtelijk onderzoek is een signaal van de Financial Intelligence Unit dat het verdachte bedrijf zich bezig zou houden met zogenoemde Ponzi-fraude. Het FINEC-team is hierop een strafrechtelijk onderzoek gestart. Bij Ponzi fraude worden investeerders aangetrokken door enorm hoge, vaak niet realistische, rendementsbeloften. In de beginfase van deze vorm van fraude worden daadwerkelijk “rendementen” uitgekeerd, zodat er nog meer investeerders worden aangetrokken. Deze uitkeringen worden niet betaald met de winsten uit een succesvolle beleggingsmethode, maar met de inleg van nieuwe beleggers. Ponzi-fraude is een kaartenhuis dat op enig moment instort en waarbij de investeerders uiteindelijk met lege handen staan.

Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op de verdenking terzake oplichting en witwassen. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek zal worden voortgezet.

Bron en tekst: politie.nl

finec12[1]
Links de BMW aan de Haanderik in IJsselstein. Rechts de voertuigen in Nieuwegein die in beslag zijn genomen.

Delen.

Over de auteur

blank

80 reacties

  1. In the age of digital communications, birthday needs can very easily be delivered electronically. Cards can be despatched electronically, or greetings can be sent by way of e mail, text messages or updates on social networks.

  2. “Hey there! I’ve been following your blog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Kingwood Tx! Just wanted to say keep up the great job!”

  3. “Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot!”

Laat een reactie achter