N210 en rotonde bij de Baronieweg eindelijk aangepakt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Goed nieuws! De provincie heeft eindelijk door dat het verkeer in IJsselstein dagelijks muurvast staat. Op de N210 richting de snelweg is het stilstaan geblazen en op de Baronieweg is het dagelijk een groot drama. Dit is ’s ochtends het geval, maar ook ’s avonds.

Op de N210 gaat men kijken of de afslag naar de A2 aangepakt kan worden. Al lijkt dit lastig, aangezien deze zwaar overbelast is, mede door het verkeer uit Nieuwegein. Misschien toch maar een nieuwe afslag voor IJsselstein en al het verkeer uit de richting van Lopik realiseren?

Op de Baronieweg gaat de rotonde aangepakt worden. Dit lijkt ons een uitdagend klusje, om een rotonde efficiënter laten werken zo midden in IJsselstein. Wij zijn benieuwd wat jouw suggestie is om het verkeer in IJsselstein beter te laten doorstromen. De provincie gaat zich er de komende tijd over buigen en gelukkig met de nodige spoed.

Lees het volledige artikel over de Provincie Utrecht en de verkeersknelpunten op de website van het AD: klik dan hier.

Foto: de Baronieweg en de bewuste rotonde van jaren geleden.

rotonde_baronieweg

Delen.

Over de auteur

blank

4 reacties

 1. Fred Sloos on

  Gewoon verkeer vanuit de richting lopik via een nieuwe weg naar de aansluiting nieuwegein zuid leiden en ook deze aansluiting verbeteren met een fly over richting utrecht kost een paar centen maar dan heb je ook wat

 2. Maak een tunnel op de baronieweg voor het verkeer dat rechtdoor gaat zodat het afslaand verkeer de rest niet ophoud waardoor er al snel file ontstaat….

 3. Baronieweg:

  Maak een viaduct over de rotonde (Baronieweg), net als 24 oktoberplein in Utrecht, zodat snelverkeer doorgang kan hebben. Voordeel is dat bestaande rotonde in tact kan blijven (weliswaar met enige hinder) en dat fietsers gelijkvloers kunnen blijven rijden.

  Andere optie om de we uit het centrum (Hoge Biezen en Beneluxlaan) door te koppelen en met 1 aansluiting aan te sluiten ipv 2 afzonderlijke. Wellicht inrichten met verkeerslichten voor een betere doorstroming.

  N210:

  Conform voorstel van de heer Sloos

 4. Bob Docter on

  Volgens mij is het de rotonde niet! Het is een tramovergang, auto kunnen niet uitvoegen op de baronie weg, openbaar vervoer die dominant de baronieweg kruist en de fiets en voetgangers oversteek. Met een beetje pech moet je 5 remmenop een stuk van +/- 800 meter en dat bevorderd echt niet. Meer asfalt om goed uit te kunnen voegen en viaduct van voor de trambaan tot na de voetgangers oversteek. IJsselstein had voor de bouw van zenderpark al maatregelen moeten nemen.

Laat een reactie achter