Parkeren aan het Kloosterplantsoen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wij dachten dat de realisatie van het Kloosterplantsoen defintief klaar was, maar helaas. Het plantsoen is nog niet af.

De speeltuin is er, het park er omheen is ook zo goed als klaar. Maar de parkeerplaatsen, die moeten er in principe nog komen. Deze zijn tenslotte meegenomen in het ontwerp van het plantsoen.

Afbeelding: het origineel van het plan, met daarop de parkeerplaatsen aan de kant van Panoven. Gras en struiken moeten hier plaats gaan maken voor parkeerplaatsen.
plan

In het AD is een artikel verschenen over de toekomstige parkeerplaatsen. Deze zijn immers meegenomen in de besluitvorming en toegezegd aan de ondernemers in de binnenstad. De afspraak met de ondernemers is dat het stadje vanuit alle vier de richtingen toegankelijk moet zijn, zo ook met de auto.

Nu het plantsoen zo goed als klaar is hebben de politieke partijen echter wel hun bezwaren. Partij LDIJ heeft de grootste moeite met de parkeerplaatsen, de andere partijen hebben zo ook hun bezwaren maar willen toch eerst de bestaande afspraken verder onderzoeken.

Onderzoeksbureau SPARK heeft al eens onderzoek gedaan of extra parkeerplaatsen nou echt nodig zijn op uitgerekend dit mooie, groene stukje IJsselstein en zij geven aan dat extra parkeerplaatsen niet nodig zijn.

Het volledige artikel is te lezen bij het AD -> Link

Foto: de groene strook op de achtergrond is het stuk wat nu ter discussie staat, gezien vanaf het plantsoen.
kloosterparkeerplaatsDe locatie gezien vanaf Panoven. De bomen blijven staan, de groene strook erachter zal verdwijnen.
panoven

Delen.

Over de auteur

11 reacties

Laat een reactie achter