Vervelende lucht in woningen aan Edelstenenbaan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De brandweer in IJsselstein is donderdag meerdere keren lange tijd bezig geweest met een penetrante geur die in verschillende woningen aan de Edelstenenbaan hing. De lucht werd donderdagochtend al geroken. De brandweer kon toen niet achterhalen waar het vandaan kwam en adviseerde de bewoners om hun woningen te luchten. De vervelende lucht ging daarna weg.

Donderdagavond even voor middernacht roken de bewoners van de woningen opnieuw de penetrante lucht. De brandweerlieden deden onderzoek in putten en in de woningen. Ook een adviseur gevaarlijke stoffen werd om hulp gevraagd. Uiteindelijk bleek uit metingen en waarnemingen dat de lucht van terpentine uit de afvoer afkomstig was. De brandweer heeft in de woningen het sanitair omgespoeld met zeep, om de stank te verminderen. De bewoners boden de brandweerlieden een glas fris aan tijdens het lange wachten. Er was geen direct gevaar voor de omgeving. De vervelende geur kan nog een paar dagen aanhouden.

Foto’s en bijdrage van Sem van der Wal

Delen.

Over de auteur

blank

Fotojournalist en cameraman in Utrecht en omstreken | Werkzaam voor media en bedrijven | Novum Nieuws (ANP)

Laat een reactie achter