Eindelijk zachter water voor IJsselstein

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Drinkwaterbedrijf Vitens heeft haar nieuwe drinkwaterproductielocatie Nieuwegein in gebruik genomen. Die levert ongeveer 2,5 miljard liter kraanwater per jaar, voor zo’n 55.000 inwoners van IJsselstein en omgeving.

Dankzij de nieuwe locatie krijgen de IJsselsteiners zachter water. De hardheid van het kraanwater daalt van 12 graden dH naar 7,5 graden dH. Voordeel is dat daardoor minder snel kalkaanslag ontstaat op sanitair, verwarmingselementen en installaties.

Vitens begon in 2013 met de bouw van de nieuwe locatie. Er was 14 miljoen euro mee gemoeid.

Foto’s en bijdrage: Sem van der Wal

Delen.

Over de auteur

blank

Fotojournalist en cameraman in Utrecht en omstreken | Werkzaam voor media en bedrijven | Novum Nieuws (ANP)

41 reacties

  1. Top. Eindelijk! Ik begrijp dat ik minder hoef te poetsen en te ontkalken maar heeft het ook voordelen voor de gezondheid?

  2. Pauline Hooge on

    waarom heb de klanten van Vitens geen bericht gekregen over de daling van de hardheid van het water van 11 naar 8 graden Ijsselstein ?
    Dit zou een feit zijn vanaf 24 april 2017
    Kunt U dit ook in de Zenderstreek krant zetten b.v.

  3. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely should i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail about the head. Your idea is outstanding; the problem is an element that insufficient persons are speaking intelligently about. I am delighted we came across this during my look for something with this.

Laat een reactie achter