Nacht BOA’s tegen overlast

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gemeente IJsselstein gaat eindelijk de BOA’s ’s nachts inzetten. Deze zullen voornamelijk in de binnenstad aanwezig zijn en daarbuiten. IJsselstein telt een aantal ‘sloop-routes’ waar de dronken jeugd veel herrie maakt en vernielingen aanbrengt. De BOA’s gaan op vrijdag- en zaterdagnacht op pad.

De BOA’s houden een groot gebied in de gaten. Van de binnenstad tot aan de wijken waar de klachten vandaan komen, maar ook tot de omliggende dorpen Benschop en Lopikerkapel. Wanneer portiers in de binnenstad merken dat een groepje overlastgevende jongeren de binnenstad verlaten, zal dit worden doorgegeven via de Horeca-telefoon. De BOA’s kunnen dan doelgericht op de jongeren af gaan.

Kosten: € 50.000 per jaar. De BOA’s worden momenteel ingehuurd, waardoor het reguliere werk van onze eigen BOA’s gewoon door kan gaan.

Enkele voorbeelden van wat je op de ‘sloop-route’ kan aantreffen:

Delen.

Over de auteur

11 reacties

Laat een reactie achter