Politie IJsselstein verhuist naar stadhuis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na bijna 40 jaar is er een einde gekomen aan het politiebureau aan de Jan van der Heydenweg. Het pand wat begin jaren ’80 is gebouwd oogt sinds een paar dagen leeg. De politievoertuigen staan niet meer geparkeerd voor de deur, maar staan nu op de binnenplaats van het stadhuis.

In november 2016 heeft de politie een overeenkomst getekend met de gemeente om de verhuizing naar het stadhuis te realiseren. De gemeente heeft aan werkruimte de afgelopen jaren ingeleverd en maakt nu plaats voor andere partijen, zoals de politie en binnenkort Provides.

Het bureau aan de Jan van der Heydenweg is al jaren niet meer wat het geweest is. Vroeger kon men hier dag en nacht terecht voor vragen of hulp. Sinds de diverse reorganisaties door de jaren heen binnen de politie is de dienstverlening drastisch veranderd. Tegenwoordig spreken we niet meer van een bureau, maar van een politiepost. Het (hoofd)bureau bevind zich in Woerden. Het voormalig politiebureau blijft nog in gebruik door verschillende politiediensten, zoals de Verkeersongevallenanalyse (VOA) en het Verkeershandhavingsteam (VHT).

Contact met ‘de burger’ kan voorlopig nog aan de Jan van der Heydenweg tot medio oktober / november. In deze periode is de centrale hal van het stadhuis gereed om bij de verschillende instanties aan te kloppen, zoals de gemeente, Provides of de politie.

Lege parkeerplaatsen aan de Jan van der Heydenweg

Het nieuwe onderkomen bij het stadhuis

Precies in het midden van de foto: het politiebureau begin jaren ’80, toen nog allemaal nieuwbouw.

 

Delen.

Over de auteur

42 reacties

  1. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely should i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail about the head. Your idea is outstanding; the problem is an element that insufficient persons are speaking intelligently about. I am delighted we came across this during my look for something with this.

  2. I was suggested this blog by way of my cousin. I’m no longer sure whether or not this put up is written by him as nobody else realize such detailed about my trouble. You’re wonderful! Thanks!

  3. I have been exploring for a little for any high quality articles or blog posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site. Reading this information So iˇ¦m glad to show that I have an incredibly good uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I such a lot indubitably will make certain to donˇ¦t forget this web site and give it a look a relentless basis.

  4. Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.|

Laat een reactie achter