Boswachter Tim aan IJsselsteiners “Houd uw hond aangelijnd waar dit moet”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De populaire boswachter Tim heeft vandaag een bezoek gebracht aan “het IJsselsteinse bos”, het IJsselbos aan de Noord-IJsseldijk. Wat hem is opgevallen in het nieuwe gedeelte? De vele loslopende honden en de eigenaren die niet weten dat dit niet mag.

In het oude gedeelte, waar we inmiddels over een echt bos mogen spreken, zijn loslopende honden toegestaan. In het nieuwe gedeelte is dit niet het geval: hier moeten de trouwe viervoeters aan de lijn. Volgens boswachter Tim staat dit duidelijk aangegeven.

Boswachters hebben steeds vaker te maken met doodgebeten dieren, voornamelijk schapen en herten. Ook kunnen loslopende honden de natuurlijke omgeving verstoren, zoals de vele vogels die inmiddels hun plekje hebben gevonden in het IJsselbos, zoals de Torenvalk.

Vandaag bleef het bij officiële waarschuwingen. Als de situatie niet veranderd zullen de eerste hondenbezitters binnenkort op de bon geslingerd worden, al hoopt boswachter Tim niet dat het zover zal komen. Het excuus wat hij vandaag vier keer heeft moeten aanhoren “ik woon hier pas net” gaat dan niet op.

De komende tijd kan het gebied op extra aandacht rekenen van boswachter Tim.

Dol op de natuur en nieuwsgierig naar het werk van een boswachter? Check dan zeker zijn Twitter-pagina.
https://twitter.com/BoswachterTim


Om het simpel te houden: het hoge gedeelte waar je in een mooie natuurlijke omgeving waant mag de hond loslopen. Het gedeelte waar de bomen nog maar net gepland zijn en je het hele gebied kunt overzien dient de hond aangelijnd te zijn.

Het oude en nieuwe bos

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.