112

Fors aantal fietsen gestolen dit jaar; gemeente IJsselstein onderneemt actie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vandaag heeft de gemeente het volgende bericht de wereld ingestuurd. Deze delen wij graag met jullie.

“Er zijn dit jaar 58,8% meer fietsen gestolen dan in dezelfde periode in 2016. Dit blijkt uit de cijfers van bureau Regionale Veiligheidsstrategie Midden Nederland (RVS).

Burgemeester Van Domburg: “Het is storend te zien dat het aantal fietsendiefstallen zo is gestegen, en dat terwijl we overall een dalende trend in criminaliteit zien de laatste jaren. Ik wil daarom actie om het aantal fietsendiefstallen terug te brengen. Dat doen we in nauwe samenwerking met politie en inwoners. Ik roep inwoners op aangifte te doen als hun fiets wordt gestolen en gebruik te maken van Meld Misdaad Anoniem als ze informatie hebben over strafbare feiten, via tel. 0800-7000.”

De meeste fietsen worden gestolen vanaf het Basiliekpad voor Albert Heijn en de Molenstraat bij de Action. De tijdstippen liggen vooral tussen 10.00 en 22.00 uur.

De politie en gemeente hebben de volgende acties afgesproken:
• Stadstoezicht gaat intensiever surveilleren op bepaalde locaties en eigenaren van niet-afgesloten fietsen hierop actief aanspreken.
• De politie wijst aangevers van fietsdiefstal actief op Marktplaats en andere verkoopsites (Facebook etc.) en gaat tot actie over als de aangever daar een treffer op heeft.
• De politie gaat bestelbusjes extra controleren.
• De politie heeft van het Openbaar Ministerie toestemming gekregen voor de inzet van de lokfiets. Deze zal z.s.m. worden ingezet.

We hopen dat deze actie een merkbaar effect zal hebben.”

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.