RTV9 stopt ermee

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De lokale omroep van IJsselstein, Nieuwegein en Lopik stopt ermee. Volgens RTV Utrecht heeft voorzitter Hans Reusch dit bevestigd. Maandagavond zijn de vrijwilligers van de omroep ingelicht over het besluit.

RTV9 kampt al een tijd met diverse problemen. De lokale zender weet hun doelgroep maar moeizaam te bereiken via radio, televisie en internet. Jaarlijks ontvangt de zender van de gemeente Nieuwegein een subsidie van 33.000 euro, van de gemeente IJsselstein 13.000 euro en van de gemeente Lopik een bedrag van circa 5.000 euro. Ondanks de subsidies lukt het de zender niet om financieel gezond te worden vanwege de hoge kosten om de organisatie in de lucht te houden. Ook is het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Zo moet de zender het al een tijd stellen zonder cameraploeg.

17 oktober zou de zender de zendmachtiging met 5 jaar moeten verlengen, maar vanwege de problemen zullen zij dit niet gaan doen. Vandaar dat op 14 oktober de laatste radio-uitzending zal zijn en op 17 oktober gaat de website op zwart. De tv-uitzendingen zijn per 1 september al gestopt.

Voor RTV9 definitief uit de lucht gaat willen wij nog wel enkele uitzendingen onder de aandacht brengen, die het kijken zeker waard zijn. De documentaire over het verleden en heden van de Schuttersgracht is zeker de moeite waard:

De uitzending “Angelique van Lierop gaat op pad met burgemeester Patrick van Domburg” geeft een leuk inkijkje in het burgemeesterschap van onze burgervader.

Met ruim 17.000 YouTube views is het onderstaande filmpje het best bekeken filmpje van RTV9 op YouTube. “Tjek9: “Hoe worden chocoladeletters bij Chocolaterie Zuccotto gemaakt?

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.