John van Loen Hoofd Jeugdopleiding bij VVIJ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oud-profvoetballer en trainer John van Loen is de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij VVIJ. Hij is verantwoordelijk voor het beleid op het gebied van Jeugdvoetbal. Van Loen neemt een centrale positie in naar trainers en leiders van alle jeudteams bij VVIJ. Het plezier bij de jeugd in het voetbalspel staat bij John voorop.

Enkele grote clubs waar Van Loen voor heeft gevoetbald zijn FC Utrecht , Ajax en Feyenoord. Ook kwam Van Loen uit voor het Nederlands elftal. Na zijn actieve loopbaan heeft John het trainersvak opgepakt en is hij bij diverse clubs als hoofdtrainer actief geweest. Hij was hij onder andere drie jaar lang trainer van de jeugdopleiding van FC Utrecht. Verder was hij zeven jaar assistent-trainer bij FC Utrecht, waar hij samenwerkte met Foeke Booy en later Willem van Hanegem.

De laatste jaren is John van Loen werkzaam geweest in Japan, Baku Azerbaijan en in China als Technisch Directeur en Hoofd opleiding. Van Loen: ‘Ik heb het jeugdvoetbal op poten gezet en het voetbal naar een hoger niveau getild’.

John van Loen kiest voor VVIJ vanwege de nauwe verbondenheid die hij met de club heeft. Hij heeft 24 jaar in IJsselstein gewoond. Zijn zoon Denny heeft jarenlang bij VVIJ gevoetbald.

Over VVIJ
VVIJ is een amateurvoetbalclub uit IJsselstein, opgericht in 1926. In 1926 legde een aantal vijftien- en zestienjarigen de basis voor VVIJ. Zij waren in het bezit van een leren bal en speelden wedstrijden tegen jongen uit Vreeswijk en Vianen. Op donderdag 12 augustus 1926 richtten zij samen met een groep oudere jongens VVIJ op. Daarmee is VVIJ de oudste nog bestaande sportvereniging van IJsselstein. De club speelt op sportpark Groenvliet. Op dit moment heeft VVIJ zo’n 1400 leden en is de grootste sportvereniging van de regio.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.