Spelers FC Utrecht verrassen oma Betty

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wie gistermiddag rond 15:00 in de buurt van de Edelstenenbaan was heeft ze vast gezien: de FC Utrecht spelers Chris David, Edson Braafheid en Nick Marsman.

In het kader van ‘OprechtUtrecht’ hebben zij een bezoek gebracht aan oma Betty. Oma Betty woont met haar dochter én kleinkinderen aan de Edelstenenbaan. Zij zorgt voor de kinderen van haar dochter en een inwonend neefje waar zij mantelzorger voor is.

De spelers Chris en Nick belde aan met de mededeling dat zij in het kader van ‘OprechtUtrecht’ klusjes voor haar kwamen doen, omdat zij zo druk is met al die kleinkinderen. Voor oma Betty was het echter hard nadenken wat de voetballers voor haar konden betekenen, want zij heeft alles prima onder controle. Allerlei suggesties sneuvelden in de huiskamer, maar die bladeren in de voortuin…die mochten wel opgeruimd worden. En zo werd begonnen met het opvegen van de bladeren. Dit was slechts een excuus, want… verderop in de straat zat Edson Braafheid gezellig op de koffie bij een buurtgenoot. In zijn voortuin stond de echte verassing verstopt, namelijk een nieuwe bakfiets voor oma Betty!

Terwijl oma Betty en de kleinkinderen naar de klussende spelers aan het kijken waren kwam Edson Braafheid voorbij gefietst met de nieuwe bakfiets. Oma Betty was aangenaam verrast en heeft met de nodige tranen de bakfiets in ontvangst genomen.

Edson heeft de bakfiets enkele keren met kleinkinderen én buurtkinderen gedemonstreerd. Dit tot grote schrik van de andere spelers want het was kennelijk de eerste keer dat de speler een bakfiets bestuurde met al die kinderen erin.

Daarna is de bakfiets officieel overhandigd en hebben de spelers nog gevraagd of zij klusjes konden doen. Aangezien oma Betty alles onder controle heeft hoefde dit niet en zijn de spelers -na het uitdelen van de nodige handtekeningen- weer vertrokken.

In de week van Sint-Maarten, het feest waarbij het draait om delen en geven, gaan de spelers van FC Utrecht de provincie in om de wensen van provinciegenoten te vervullen. Oma Betty was door dochter Angela opgegeven omdat ze dag en nacht voor haar familieleden klaarstaat.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.