112

Woningovervaller opgepakt na urenlange zoektocht

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Urenlange zoekactie naar dader woningoverval Lopikerkapel resulteert in aanhouding

Een woning aan de Lopikerweg Oost tussen Lopikerkapel en Lopik is in de nacht van maandag op dinsdag overvallen. Direct na de overval zette de politie een grote zoekactie op touw. Omdat het vermoeden bestond dat de dader nog in de buurt was, stonden agenten op strategische plekken in de wijde omgeving te posten. Alle voertuigen en hun bestuurders die het gebied in en uit gingen werden gecontroleerd. De politie zette daarvoor collega’s van andere basisteams en regio’s in: agenten van de Landelijke Eenheid en de regio Hollands Midden zochten mee.

Na een tijdje verplaatste de zoekactie zich naar een voormalig Defensieterrein aan de N210 nabij Benschop. Dat terrein grenst aan de achterzijde van de overvallen woning. De politie kamde de omgeving van het terrein uit. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een speurhond. Uiteindelijk werd na meer dan twee uur een man aangehouden die zich schuil hield op het voormalige Defensieterrein.

Of er buit is gemaakt bij de overval, is niet bekend.Delen.

Over de auteur

Fotojournalist en cameraman in Utrecht en omstreken | Werkzaam voor media en bedrijven | Novum Nieuws (ANP)

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.