112

3x aanhouding na heterdaad inbraak Saffierpad

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vanavond zijn drie inbrekers gearresteerd na een heterdaad inbraak aan het Saffierpad in IJsselstein.

De politie werd iets na 19:00 gebeld door een getuige. Deze zag drie verdachte personen lopen in donkere kleding. De getuige vertrouwde de situatie niet en belde direct 112.

Terwijl de melder nog met de politie aan het bellen was waren de inbrekers bezig een woning binnen te dringen waar op dat moment niemand thuis was.

Door snel te handelen en zich tactisch op te stellen wisten twee agenten alle drie de verdachten te overmeesteren en aan te houden. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau. Deze bleken in het bezit te zijn van inbrekersgereedschap.

De recherche zal de zaak verder onderzoeken.

WhatsApp Buurtpreventie
Na de 112-melding heeft de getuige direct zijn of haar WhatsApps Buurtpreventie groep op de hoogte gesteld, waardoor binnen enkele minuten veel mensen op de hoogte waren van de inbraak én de eerste aanhouding. Hierbij werd ook een signalement verspreid van de overige twee, maar die bleken in dit geval al aangehouden te zijn.

WhatsApp Buurtpreventie werkt! Lid worden of zelf een groep starten? Kijk dan de mogelijkheden via de onderstaande links:

Uitleg en de spelregels zijn hier te vinden: wabp.nl
Uitleg vanuit de gemeente IJsselstein: ijsselstein.nl


Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.