donderdag, september 24
112

Politie WhatsApp IJsselstein sinds vandaag actief!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sinds 15:00 vanmiddag is de politie actief via WhatsApp. Alle beheerders van de WhatsApp-Buurtpreventie groepen zitten samen met de politie in 1 gezamenlijke WhatsApp-groep.

Op deze manier hopen agenten eerder signalen op te vangen van mogelijk dreigende ordeverstoringen en eerder in te kunnen grijpen als het “echt uit de hand loopt” tijdens Oud & Nieuw.

Vandaag en de komende dagen staan de beheerders met de politie in contact om alle vuurwerkoverlast aan te pakken. Deelnemers van de groepen kunnen in hun eigen WhatsApp-groep overlast melden. De beheerders delen deze informatie in de Politie WhatsApp IJsselstein-groep waardoor agenten direct aangestuurd worden om overlastgevers op te sporen.

Vorig jaar zijn er veel zaken vernield tijdens Oud & Nieuw en waren er teveel gewelddadige incidenten.

Nog geen lid van de WhatsApp-Buurtpreventie groep uit jouw buurt? Lid kan worden op de volgende manier:
1) Klik op deze link om een overzicht te krijgen van de actieve WhatsApp-groepen in IJsselstein.
2) Selecteer de WhatsApp-groep die van toepassing is op jouw straat of buurt, je ziet dan een e-mailadres staan om jezelf aan te melden. In dit mailtje geef je je voornaam, achternaam, straat en natuurlijk je 06-nummer.
3) Staat jouw straat er niet bij? Mogelijk dat deze nog geen eigen groep heeft of de beheerder van jouw groep heeft deze niet laten registreren op wabp.nl. Lees hier alles over het zelf starten van een WhatsApp-groep.
4) Leef de onderstaande regels na. Op deze manier werkt de WhatsApp-groep het beste.

– Deelnemers zijn minimaal 18 jaar.
– Deelnemers zijn woonachtig in de buurt waar de groep opgericht wordt.
– Verstuur een appje bij opvallend gedrag. Bijvoorbeeld als het erop lijkt dat iemand de buurt aan het ‘verkennen’ is. Als er onbekende personen in de buurt lijken ‘rond te hangen’ op tijdstippen dat dit niet normaal is. Als een onbekende auto elke avond weer een rondje rijdt door uw buurt. Maar ook als er vernielingen worden gepleegd of als er overlast is door (groepen) jeugd.
– Maak je waarneming bekend. Zijn er meer mensen die dit constateren?
– Maak afspraken met andere deelnemers in de groep: wie spreekt de persoon eventueel aan? Doe dit bij voorkeur met twee of meer deelnemers. Doe dit alleen als je je veilig voelt: neem nooit risico’s! In die gevallen geldt: bel eerst 112!
– Laat door middel van een WhatsAppbericht aan elkaar weten dat 112 al gebeld is! Zo voorkom je een regen van 112-meldingen.
– Let op het taalgebruik via WhatsApp. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke.
– Speel geen eigen rechter en overtreed geen regels/wetten. Dus ook geen mobiele telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig.
– Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan voor het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan de kleur, het merk, het type en het kenteken.
– Gebruik de WhatsAppgroep alleen waar die voor bedoeld is en niet voor onderling contact en/of privéberichten zoals afwezigheid i.v.m. vakantie.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.