112

Politie neemt grote hoeveelheid zwaar vuurwerk in beslag

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De politie heeft donderdagavond in een IJsselsteinse woning een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. Gezien de grote hoeveelheid vormde de bezitter ervan een gevaar voor zichzelf, maar ook voor omwonenden. Het vuurwerk zal worden vernietigd.

Landelijk onderzoek
De Landelijke Eenheid van de politie doet al een tijd onderzoek naar adressen in Nederland waar illegaal vuurwerk is bezorgd, vanuit landen als Polen. Dit type vuurwerk is enorm krachtig, niet (goed-)gekeurd en daarom illegaal. Het knalvuurwerk uit het buitenland, vaak uit het voormalige Oost-Blok, is vergelijkbaar met de kracht een kleine  handgranaat.

Cobra6
Vorig jaar haalde een vernielde auto die geparkeerd stond aan de Achtersloot nog het landelijke nieuws: een Cobra is toen op het dak van de auto gelegd waardoor er een flink gat ontstond. De auto raakte total-loss, maar ook de woning waar de auto voor de deur stond raakte beschadigd.

WhatsApp Politie
De komende dagen bundelen de inwoners van IJsselstein en de politie hun krachten door vuurwerkoverlast te melden in een speciale WhatsApp-groep van de politie. Lees meer hierover via deze link.


December vorig jaar aan de Achtersloot: een Cobra6 beschadigd een woning en vernield een complete auto.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.