112

Tientallen boetes uitgedeeld tijdens grote controle bij tramhalte Hooghe Waerd

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vrijdagmiddag hebben handhavers van U-OV met ondersteuning van de politie een grote controle gehouden bij tramhalte Hooghe Waerd.

Naar aanleiding van klachten vanuit de gemeente, politie en trambestuurders hebben tientallen handhavers en agenten een paar uur lang alle reizigers gecontroleerd op een geldig vervoerbewijs. Er waren opvallend veel waarnemingen van trambestuurders dat zij reizigers niet hebben zien in- of uitchecken bij het in- of uitstappen. Ook is er overlast in de omgeving van deze tramhalte en dat was al snel merkbaar. De handhavers kregen de nodige verwensingen naar hun hoofd geslingerd van passerende jeugd op scooters.

Rond 15:30 werd uit vrijwel elke tram afkomstig uit IJsselstein of uit de richting Nieuwegein wel één of meerdere ‘zwartrijders’ uit de tram gehaald en kregen een boete. Alle trams bleven langer dan normaal stilstaan bij de halte tot iedereen was gecontroleerd. Hierdoor hebben reizigers een aantal minuten vertraging ondervonden.

Verdere bijzonderheden rondom de actie ontbreken op dit moment. U-OV en de politie zullen dit doorgeven aan de gemeente. U-OV wilde niet verklappen of zij in de toekomst nog meer van dit soort controles gaan houden, omdat ze de ‘zwartrijders’ en overlastgevers graag verrassen met hun aanwezigheid.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.