Noodzakelijke kap van Zomer-eik op 12 juni

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Zomer-eik op de hoek van de Kerkstraat en Kronenburgplantsoen gaat gekapt worden. De boom is aangetast door een zwam. De onderstaande informatie is afkomsit van RMN.

Onlangs heeft een Boomtechnisch adviesbureau tijdens een inspectie geconstateerd dat de zomereik op de hoek van Kerkstraat 4 in slechte conditie verkeert. De boom is ernstig aangetast door een zwam. Het gaat om de zomereik nabij de ingang van de Nederlands Hervormde kerk.

Garanderen veiligheid
Om de veiligheid te kunnen garanderen is het helaas noodzakelijk de boom te verwijderen. Als de boom omvalt, kunnen de materiële en immateriële schade aanzienlijk zijn. Dit risico kan en wil RMN niet nemen, vandaar dat de keuze is gemaakt de boom te verwijderen.

Ter compensatie plaatst RMN komend najaar, in de directe omgeving een nieuwe boom.

Uitvoeren werkzaamheden
Op dinsdag 12 juni verwijdert RMN de zomereik. Dit betekent dat tijdens de werkzaamheden het verkeer regelmatig kort wordt tegengehouden. Voor het veilig uitvoeren van de werkzaamheden en het voorkomen van schade verzoeken wij u vriendelijk om auto’s en vrachtwagens tijdens de bovengenoemde periode niet in de buurt van de werkzaamheden te parkeren.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.