RMN geeft uitleg over het ‘nieuwe legen’

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bij zo’n 3.000 huishoudens in gemeente IJsselstein leegt RMN sinds begin juni de containers met een zijlaaier. In IJsselstein zetten we voor het eerst de zijlaaier in en dat is voor iedereen even wennen.

Hieronder geven we een korte uitleg bij de veel gehoorde opmerkingen naar aanleiding van het gebruik van de nieuwe zijladers.

Waarom moet ik potverdikkie op verschillende dagen mijn huis uit om containers langs de weg te zetten?
RMN streeft naar het optimaliseren van de rijroutes van de inzamelvoertuigen in alle RMN gemeenten. Dit ophaalschema is in de overige RMN gemeenten al langer in gebruik en nu in IJsselstein ook. Het kan dan inderdaad zo zijn dat inwoners op verschillende dagen een container aan de weg moeten aanbieden.

Mijn container ziet er uit alsof Rico Verhoeven langs is geweest
Het voertuig, de zijlaaier, dat RMN gebruikt voor het legen van de containers, is een spiksplinternieuw voertuig. Om containers te legen moeten de robotarmen goed afgesteld zijn, en dat is iets waar RMN de afgelopen weken continu mee bezig is geweest. Aangezien niet elke container even zwaar is, kan het zijn dat bijvoorbeeld bij een papiercontainer (licht) de robotarm net even iets te hard heeft geknepen, waardoor je container is vermorzeld. Deze deuk verdwijnt weer als de druk van de container is. Containers met blijvend letsel zijn/worden zo snel mogelijk omgewisseld na melding door de inwoner.

De container is niet goed geleegd!!1
Dit kan meerdere oorzaken hebben. Het kan zijn dat je de inhoud van de container hebt aangestampt en daardoor vast blijft zitten, maar het kan ook aan de afstellingen van de robotarmen hebben gelegen. Deze hebben dan iets te stevig om de container gezeten, waardoor er bijvoorbeeld nog plastic verpakkingsafval in de container is blijven zitten. Deze containers zijn na melding van de betreffende inwoners alsnog geleegd. Mochten er in de GFT-container nog resten zitten op de bodem, kan het helpen om deze met de blote hand los te peuteren

Na het legen lijkt de straat wel een bowlingbaan
Ook voor de medewerkers van RMN zijn het nieuwe voertuigen en hebben zij wellicht even moeten wennen aan het werken met dit nieuwe voertuig. Uiteraard doen zij hun uiterste best om de containers weer netjes terug te zetten zodat inwoners er geen last van ondervinden.

Op dit moment zijn de afstellingen van de nieuwe zijlaaiers aangepast en horen bovenstaande punten niet meer voor te komen. Mocht er onverhoopt toch nog iets mislopen, dan vragen wij u dit te melden bij de afdeling Publiekscontacten van RMN.

Note van de redactie: de tekst is wat luchtiger gemaakt dan het daadwerkelijk is. Mocht er geen glimlach vanaf kunnen vandaag, klik dan hier voor de volledige tekst van RMN. Het is wel noodzakelijk om je postcode en huisnummer in te voeren.

In IJsselstein is het een kwestie van wennen. Dit is over de hele wereld het geval, zoals te zien is in de onderstaande video’s.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.