112

Vrachtwagen in brand bij stadhuis

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vanmiddag heeft een vrachtwagen vol met fruit in brand gestaan aan de achterzijde van de Albert Heijn. De cabine van de vrachtwagen stond in brand en het vuur is overgeslagen naar de trailer. Alle gebouwen er omheen zijn geƫvacueerd, het stadhuis, Fulco theater, de Albert Heijn en bewoners van het Basiliekpad.

De bewoners van het Basiliekpad mogen inmiddels weer terug naar hun woning. Voor zij naar binnen mogen zal de brandweer eerst de woning controleren op schadelijke stoffen.

De brandweer was met veel blusvoertuigen uitgerukt. Een groot gebied was enige tijd afgezet, het stadje was bijvoorbeeld via de Overtoom onbereikbaar.

Het tramverkeer heeft een tijdje stilgelegen, maar inmiddels rijden de tram weer.

De brandweer gaf na korte tijd GRIP1 af omdat het vuur dreigde over te slaan naar het stadhuis en de Albert Heijn. Korte tijd later is deze weer ingetrokken omdat de brandweer de situatie onder controle had.

De brandweer kreeg hulp vanuit de lucht. Een politiehelikopter maakte beelden met een warmtebeeldcamera om de laatste brandhaarden aan te wijzen.

Op dit moment worden er nog steeds brandweervoertuigen opgeroepen om te helpen in het gebied. Waarschijnlijk om ploegen af te lossen of logistieke ondersteuning te bieden.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.