Raad IJsselstein tegen windmolens Rijnenburg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In de raadsvergadering van 5 juli heeft de gemeenteraad voor een motie gestemd die het college van IJsselstein oproept om aan het college van Utrecht te laten weten tegen windmolens te zijn aan de grens van IJsselstein.

De motie was een initiatief van de VVD en mede-ingediend door de LDIJ en PvdA. Het betreft het polderlandschap Rijnenburg/Reijerscop, welke bestempeld is als pauzelandschap waardoor er tot 2030 niet gebouwd gaat worden. De initiatiefnemers van de motie lieten weten allemaal voor het leveren van een bijdrage aan de energietransitie te zijn. Zo getuigd ook het duurzaamheidsfonds waar vorige week mee ingestemd is op initiatief van de VVD, maar windmolens zijn niet op zijn plaats in het polderlandschap.

Er wordt gesproken in de scenario’s over windmolens van ruim 200 meter hoog. Die leiden tot geluidsoverlast en horizonvervuiling. ‘’Windmolens zullen van grote invloed zijn op IJsselstein en haar inwoners, overlast is onvermijdelijk. Dat is onnodig als je er ook zonnepanelen kan neerleggen. De zonnepanelen kunnen bij bouw van woningen direct op het dak gelegd worden, dat is pas duurzaam!’’, aldus VVD raadslid van Rooijen.

Het college van IJsselstein zal binnen zes weken een brief sturen aan het college van Utrecht en een afschrift daarvan sturen aan de gemeenteraad van IJsselstein.

Dit was een persbericht vanuit de VVD-fractie.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.