zaterdag, september 19

Het kasteelbruggetje is niet meer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het karakstieke bruggetje aan het Kronenburgplantsoen naar de kasteeltoren is niet meer, deze blijkt te zijn vernietigd.

Toen vorig jaar is begonnen met de aanleg van het nieuwe kasteelpark is de brug verplaatst naar de Touwlaan. Daar heeft de brug een tijdje gestaan en is daarna uit het zicht verdwenen.

Veel mensen vragen zich al een tijdje af wat er met de brug gaat gebeuren en een aantal zijn in de veronderstelling dat de brug wordt gerestaureerd of misschien wel op de gemeentewerf staat, om later weer terug te keren.

Helaas is dit niet het geval. De gemeente heeft vandaag laten weten dat de brug te rot was en onherstelbaar. De brug is om deze reden vernietigd. De brug is in 2011 nog gerestaureerd om daarna weer jaren mee te kunnen. Dit heeft kennelijk niet mogen baten. De uitvoerder meldt nog trots op zijn website: “Leuke timmerklus om deze monumentale brug weer constructief sterk te maken, zodat deze weer jaren mee kan gaan. Houtrotherstel uitgevoerd en diverse onderdelen van de brug herstel/vervangen. Ook het schilderwerk uitgevoerd.”

Op dit moment legt de aannemer de laatste hand aan het park. Door de droogte van de afgelopen periode heeft het gras moeite om te groeien. Wanneer de nieuwe grasmat stevig genoeg is gaat het park open voor publiek en worden de hekken er omheen verwijderd. De officiƫle opening van het park staat gepland op zaterdag 8 september tijdens de Open Monumentendag.


Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.