Betere positie voor fietsers op Noord-IJsseldijk

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

IJsselstein: een fietsvriendelijke stad! Met deze slogan van de ‘Fietsvisie IJsselstein‘ maakte wethouder Peter Bekker een begin met het aanbrengen van de fietssuggestiestroken aan de Noord IJsseldijk. Wethouder Bekker: “De Noord IJsseldijk is een ontsluitingsweg voor automobilisten én fietsers. Niet alleen woon/werk/school-fietsverkeer maar ook veel recreatieve fietsers die van ons mooie groene buitengebied genieten maken gebruik van de Noord IJsseldijk. Uiteraard is het van groot belang dat zij veilig kunnen fietsen.”

Om de fietser meer de ruimte te geven op de Noord IJsseldijk worden fietssuggestiestroken van 1,00 meter breed aangelegd. Het doel hiervan is de snelheid van de auto’s te verlagen en het vergroten van gevoel van veiligheid van de fietsers.

Mogelijk dat de werkzaamheden enige overlast veroorzaken.

Tekst en foto zijn afkomstig van de gemeente IJsselstein.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.