Opgelet: jonge nep collectanten actief!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In de wijk Zenderpark (en mogelijk ook in andere wijken) zijn jonge nep collectanten actief. Wij hebben hier al diverse berichten over ontvangen.

De jonge knapen bellen aan en doen zich voor als collectanten van de Hartstichting, inclusief badge van de Hartstichting. Er wordt al vrij snel en op dwingende wijze gevraagd of je € 50 in de maand kunt missen. Ze komen brutaal en vervelend over.

Een inwoonster uit Zenderpark heeft hierover een bericht op onze Facebookpagina geplaatst. Zij heeft het gesprek abrubt afgekapt en de deur dicht gedaan. Ze vertrouwde het niet en is navraag gaan doen bij de Hartstichting. Deze heeft aangegeven dat er momenteel geen werving plaatsvind in IJsselstein.

Mogelijk gaat het hier dus om jonge oplichters.

Elders in Zenderpark zijn ook andere knapen gezien die collecteren namens de Nederlandse Brandwondenstichting, maar blijken zich niet te kunnen legitimeren. De Nederlandse Brandwondenstichting collecteert momenteel wél in IJsselstein, van 7 tot 13 oktober.

Bellen ze bij jou aan en vertrouw je het niet? Vraag dan naar een legitimatiebewijs (deze hoort direct zichtbaar te zijn). Indien de persoon deze niet kan of wilt tonen dan heb je met oplichters te maken en is het raadzaam om direct 112 te bellen.

Via de onderstaande link is te zien welke doelen er dit jaar aan kunnen bellen voor een donatie:
https://www.cbf.nl/collecterooster/gemeente-roosters/?gemeenten=IJsselstein

Wil je liever geen collectanten aan de deur? Bij Primera Achterveld verkopen ze de ‘Bel-niet-aan’-sticker. Dit werkt perfect en mocht men per ongeluk aanbellen kun je zonder iets te zeggen wijzen naar de sticker bij de voordeur 🙂

Informatie afkomstig van de gemeente IJsselstein:

Het komt wel eens voor dat een collectant bij u op de stoep staat, maar dat u twijfelt of het een echte collectant is. Tips voor het herkennen van een collectant:

– De collectant is minimaal 16 jaar oud of onder begeleiding van een volwassene.
– De collectant draagt een zichtbaar legitimatiebewijs met de naam van de collecterende instelling.
– De collectebus van de collectant is verzegeld en duidelijk voorzien van de naam en/of het doel van de collecterende instelling.

Twijfelt u over de echtheid van de collecte? Neem dan contact op met de gemeente. Zij controleert of een vergunning is afgegeven en eventuele acties ondernemen. U kunt ook contact opnemen met de politie via 1-1-2.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.