Mooi gebaar: Defensie helikopters vliegen over vanwege zieke collega

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Velen hebben ze zien vliegen of hebben de foto’s en video’s bekeken op IJsselstein 2.0: de laag overvliegende Chinook helikopters. Zo vlogen er ook eerder Cougar-helikopters rondjes boven. Waar wij in eerste instantie dachten aan een oefening of opleiding blijkt het allemaal een heel mooi gebaar te zijn. Een gebaar van helikopter piloten naar een collega die thuis zit met de vreselijke ziekte ALS.

De zieke piloot woont in de wijk Zenderpark en zijn collega’s brengen hem regelmatig een bijzondere groet. Zijn vrouw schrijft “Het was voor mijn man, piloot bij Defensie Helikopter Commando. Wij wonen in Zenderpark. Hij lijdt aan ALS en dit was een groet met respect voor hem. Kippenvelmoment. De collegialiteit bij de luchtmacht is diep geworteld. Eens een piloot altijd een piloot.”

En een collega schrijft “Beste mensen, deze vlucht was niet zo maar. In IJsselstein woont een collega vlieger die ernstig ziek is. Op deze manier laten de bemanningen van de Chinooks zien dat ze aan hem denken. Wat een geweldig gebaar. Kippenvel 👍😊”

Wij wensen de piloot, zijn gezin en collega’s veel beterschap en sterkte toe.

Eerder vlogen er regelmatig Cougar helikopters rondjes boven Zenderpark en Achterveld

 

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.