Uitgaan met ouders!?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Waar hangt mijn kind eigenlijk uit als hij of zij op stap gaat? Vraagt u zich dat ook wel eens af? Hoe gaat het stappen anno 2018? Wat zijn nu eigenlijk de regels voor drankgebruik? Hoe gaat de controle op de ID als kinderen uitgaan, wat is deurbeleid? Hoe gaat het eraan toe in cafés? Zijn er risico’s verbonden aan het uitgaan? Hoe kunt u als ouder helpen om ervoor te zorgen dat uw kind na een leuke avond weer veilig in zijn eigen bed ligt? Voor het eerst organiseert de gemeente IJsselstein, samen met de horeca, GGD, Jellinek Utrecht en de politie “Uitgaan Met Ouders” op 3 november. Ja, dat leest u goed…

Zaterdagavond 3 november
Op zaterdagavond 3 november kunnen ouders, zonder hun kinderen, drie verschillende locaties bezoeken waar jongeren graag uitgaan: café De Stee, Bar ’t Karrad en café Bakkers. U doet dat samen met andere ouders die ook kinderen in dezelfde leeftijd hebben. Op elke locatie wordt een kort programma (15 minuten) gepresenteerd waar op serieuze en ontspannen wijze wordt verteld over het uitgaan, de regels met betrekking tot drank en drugs, het deurbeleid van de horeca-ondernemers en de regels die zij in hun zaken hanteren, maar ook politie en Jellinek Utrecht verlenen hun medewerking. Een gezellige avond met een informatief tintje.

We ontvangen die avond de ouders van kinderen die dit jaar 16 jaar worden in de raadszaal. Na een inleiding door wethouder Roks van Volksgezondheid, gaan we onder begeleiding van een aantal raadsleden in groepen naar de binnenstad. In café De Stee, Bar ’t Karrad en café Bakkers worden ouders voorgelicht door de horeca, Jellinek en de politie. In de skylobby van het stadhuis praten we nog even na over deze avond. Daar kunt u nog vragen stelen aan de GGD.
Uitgaan met ouders is een initiatief van de horecaondernemers i.s.m. de gemeente, GGD, Jellinek Utrecht en de politie.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze avond door uiterlijk 26 oktober een mail te sturen aan r.v.reenen@ijsselstein.nl

Bron: IJsselstein.nl

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.