Woonwagen-protestkampje vlakbij de McDonalds en carpoolplaats

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Update 2.0: de caravans zijn dinsdagmiddag weer vertrokken.

Sinds zaterdag staan er twee caravans aan Parallelweg in IJsselstein. De caravans staan op een stuk braakliggend terrein, ingeklemd tussen de Parallelweg en de Baronieweg in, ter hoogte het Nelson Mandelaplein.

De demonstranten zijn de kinderen van de huidige woonwagenbewoners aan de Hazenveld in IJsselstein. Dit woonwagenkamp staat er al ruim 40 jaar, al drie generaties lang. In deze periode is er nooit ruimte geweest voor uitbreiding, terwijl de jonge generatie dit graag wilt. Zij hechten bijzonder veel waarde aan hun cultuur en willen net als hun ouders en grootouders in een woonwagen wonen. Dit hoeft niet perse op hetzelfde terrein te zijn als hun ouders, maar wel in dezelfde gemeente. Noodgedwongen wonen de oudere kinderen nog bij hun ouders.

Geïnspireerd door protestkampen elders in het land hebben deze demonstranten afgelopen zaterdag het braakliggend stuk grond bezet. Zij zijn van plan om daar net zo lang te blijven zitten tot de gemeente met concrete toezeggingen komt zodat zij binnen de gemeentegrenzen hun cultuur voort kunnen zetten.

Lees hier het volledige artikel met video van Peter Bekkering bij het AD/Utrechts Nieuwsblad

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.