IJsselstein is trotse bezitter van hét kantoorgebouw van 2018

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking afgelopen donderdag 8 november is door een jury van architectenweb de prijs voor ‘Kantoorgebouw van het Jaar 2018’ toegekend aan het IJsselsteinse pand, De Curve.  Eigenaar van het pand, Edwin Dullaart en architect Maarten Terberg namen de prijs vol trots in ontvangst.

Een baken van eigentijdse architectuur
Binnen het bedrijventerrein waarop het gebouw staat, vormt het een baken van eigentijdse architectuur. Wat dat betreft is het een voorbeeld voor zijn omgeving. Door dit project deze prijs toe te kennen hoopt de jury andere ondernemers te stimuleren om dit voorbeeld te volgen.

Het gaat daarbij om veel meer dan uiterlijk vertoon, benadrukt de jury, want de opzet van het gebouw met volglazen gevels zorgt voor bijzonder prettige en lichte werkruimtes en al dat daglicht is gezond. Daarnaast wekt het bedrijf net zoveel energie op als het verbruikt, dit maakt het een uniek en zeer duurzaam gebouw.
“Wij hadden niet gerekend op deze prijs en dat maakt hem nog mooier dan hij als is. De architectenbureaus met internationale faam waar wij mee concurreerde leken ons niet te verslaan door een lokale ondernemer, architect en installatiebedrijf” – aldus Edwin Dullaart. Dit pand is tevens de reden dat Dullaart genomineerd is voor de ‘Gouden Parel’ door ondernemersblad OnderNamen. We kunnen dan ook stellen dat het indruk gemaakt heeft in de regio.

Exterieur en interieur maken de winnende combinatie
Ook bij Technisch beheer Nederland, de grootste huurder van het pand en Terberg Totaal Installaties, één van de onderneming van Dullaart, zijn ze erg trots op deze nominatie.
Voor dit bijzondere pand heeft Terberg Totaal Installatie alle installaties verzorgd. Er zitten een hoop bijzondere toepassingen in het pand, waar ook de jury naar verwijst, zoals de warmtepomp, klimaatplafond, daglichtregeling en LED verlichting.  Daarnaast zijn de installaties ook een belangrijk onderdeel van het design van het pand. Vanwege het ontbreken van een verlaagd plafond zijn alle installaties zichtbaar. In de hal hangen alle installaties centraal en vertakken daarvandaan symmetrisch naar de kantoren toe.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.