Oude Lekbrug bij Vianen gaat definitief weg

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De afgelopen maanden heeft Rijkswaterstaat onderzocht of de Lekbrug voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Uit dit onderzoek is gebleken dat sloop nog de enige optie is. Andere plannen zijn niet haalbaar.

Sinds de ingebruikname van twee nieuwe Lekbruggen in de snelweg A2 bij Vianen had de oude brug geen functie meer voor het wegverkeer en stond daarom op de nominatie om verwijderd te worden. De constructie van de brug is technisch nog in goede staat. Naar aanleiding van een nieuw verzoek ingediend bij Rijkswaterstaat om een haalbaarheidsstudie te doen naar hergebruik van de Lekbrug, heeft Rijkswaterstaat, als beheerder van de brug, besloten om daar toch ruimte aan te geven. De studie betrof het nader bekijken van een innovatief plan van een aantal marktpartijen om de brug te behouden en te bebouwen.

Plan aanbesteding

Alle betrokken partijen (provincie Utrecht, gemeenten Vianen, Nieuwegein en IJsselstein, de waterschappen en het Rijk) hebben met een positieve, open grondhouding zorgvuldig het plan bekeken. Zij hebben uiteindelijk geconcludeerd dat het plan niet kansrijk wordt geacht omdat de in het plan uitgewerkte (woon)functies niet passen bij het regionale ruimtelijke, natuur en landschap beleid. Het is een niet-stedelijk uiterwaardengebied waarin bebouwing zoals in het plan is geschreven niet past.

Verwijderen oude Lekbrug in snelweg A2

Rijkswaterstaat zal vanaf nu de opdracht tot het verwijderen van de brug in gang gaan zetten. Alle partijen geven aan het hiermee eens te zijn. Wel wordt nog onderzocht of delen van de brug hergebruikt kunnen worden.

Tekst: rijkswaterstaat.nl

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.