Personeel bakkerij Aelbers vraagt faillissement aan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Telegraaf meldt in haar krant dat het personeel van Bakkerij Aelbers vandaag bij de rechtbank een aanvraag doet tot een faillissement.

De 30 personeelsleden van de 120 jaar oude bakkerij ontvangen al 2 maanden geen salaris meer. Volgens het personeel heeft de eigenaar, Jeroen Brokking, overal schulden gemaakt: bij leveranciers, de verhuurders van de panden en nu dus ook het personeel.

Ook bij de Belastingdienst staat een schuld open, waardoor de fiscus beslag heeft gelegd op de inventaris van de bakkerijen. Hoewel Jeroen Brokking de ‘BV’ heeft verkocht aan een bakker uit Marokko, is ook geprobeerd om de inventaris aan de Marokkaanse partij te verkopen. Hier heeft de fiscus echter een stokje voor gestoken.

Jeroen Brokking laat tegenover de Telegraaf weten er helemaal kapot van te zijn. “Na 30 jaar werken doet dit vreselijk zeer, ik heb mijn uiterste best gedaan om dit te voorkomen voor mijn personeel.”

Voor het personeel is het een uiterst moeilijke periode. Zonder ontslag of faillissement kunnen zij geen beroep doen op een uitkering. Wanneer het faillissement wordt uitgesproken kan dit echter wel. Tevens maakt een faillissement de kans op een doorstart alleen maar groter.

Wie heeft volledige artikel wilt lezen, in de Telegraaf is een pagina-groot artikel te vinden. Je kunt ook de onderstaande Tweet van Telegraaf-verslaggever Ursula van Duin raadplegen.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.