WhatsApp Politie weer actief rondom jaarwisseling in IJsselstein

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Net als vorig jaar gaan de WhatsApp Buurtgroepen in IJsselstein weer samenwerken met de politie. Vanwege vuurwerkoverlast en overlast van jongeren in combinatie met vernielingen tijdens de voorgaande jaarwisselingen is de politie gaan samenwerken met burgers uit IJsselstein. Een WhatsApp samenwerking in Woerden ,een jaar eerder, bleek een succes.

Vorig jaar is de politie een week voor de jaarwisseling gaan rijden op WhatApp berichten over vuurwerkoverlast, met name aan het einde van de middag tot in de avond. Hierbij zijn diverse jongeren staande gehouden en is hun vuurwerk in beslag genomen. Deze jongeren zijn dooverwezen naar bureau Halt.

Tijdens de afgelopen jaarwisseling gebeurde helaas waar de politie al bang voor was. Daar hebben groepen jongeren voor flink wat overlast gezorgd in de wijk IJsselveld. Zo werd een brievenbus opgeblazen met vuurwerk en werden twee bushaltes vernield. Daarnaast kreeg de politie regelmatig berichten over groepen jongeren die voor een dreigende situatie zorgde in deze wijk.

Naast de overlast hebben er in dezelfde wijk diverse woninginbraken plaatsgevonden.

Beheerders van WhatsApp Buurtgroepen hebben van de politie een uitnodiging ontvangen om dit jaar weer mee te doen. Aanmelden kan tot zondag 16 december. Inwoners kunnen zich aanmelden bij een WhatsApp Buurtgroep via https://wabp.nl/

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.