112

Lekkage zet bibliotheek blank

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zondag heeft een flinke lekkage voor behoorlijk wat overlast gezorgd in de bibliotheek aan de Overtoom in IJsselstein. Een verstopte afwateringsbuis bleek de boosdoener.

Terwijl er een cursus werd gegeven kwamen er druppels uit het plafond. De druppels veranderde al gauw in een straal met water. In eerste instantie werd een schoonmaakbedrijf ingeschakeld om het water op te ruimen. Het schoonmaakbedrijf constateerde al snel dat er teveel water aan het lekken was en dat de lekkage niet vanzelf zou stoppen. Hierop is de brandweer gealarmeerd.

Deze hebben een rolcontainer onder de lekkage geplaatst, de afwateringsbuis doormidden gezaagd om het water sneller op te kunnen vangen. Het overtollige water is met behulp van een waterpomp het gebouw uitgepompt.

Na drie uur pompen was al het hemelwater opgeruimd en kon de brandweer weer retour. De lekkage bleek te zijn veroorzaakt door een verstopping elders in het gebouw.

Foto is van RSV Schoonmaakdiensten

Foto is van RSV Schoonmaakdiensten

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.