“De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst” onderscheiden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vrijdagavond 14 december, 20.00 uur: Een opening in stijl met een prachtige multidisciplinaire voorstelling van de tiende editie van “De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst” op het Kasteelpark. Burgemeester Van Domburg zette, met assistentie van mevrouw Klein Sprokkelhorst, het lustrum extra luister bij door het uitreiken van de gemeentelijke onderscheiding ‘Fulco de Minstreel’ aan de heer Jos Bol.
De heer Bol ontving als (mede)oprichter, voorzitter en boegbeeld van de Stichting De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst deze gemeentelijke waardering. De burgemeester bedankt hiermee het bestuur voor de enorme inzet om 10 jaar lang dit evenement voor de stad IJsselstein te organiseren.

Het gemeentebestuur van IJsselstein is trots op ‘De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst’. Cultuur voor Cultuur, kwaliteit, ontmoeten en verbinden is het motto van de Stichting de Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst. Een motto dat tot in perfectie wordt uitgevoerd.
In 2009 werd door de Vrienden van het Stadsmuseum, het idee van een culturele avond bedacht om nieuwe Vrienden voor het Stadsmuseum te werven. Tien jaar geleden werd gestart met een sfeervolle avond met vertellingen op 5 bijzondere locaties voor 50 bezoekers.
Anno 2018 zijn er 8.000 fans. De kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst biedt met 750 artiesten, zowel amateurs als professionals, en 250 vrijwilligers een evenement van hoge kwaliteit met een enorme diversiteit in het aanbod; Fans, vrijwilligers en artiesten ontmoeten elkaar op 85 bijzondere locaties in het monumentale decor van de binnenstad. Verbinding ontstaat al als mensen gemoedelijk voor de voordeuren wachten voor een voorstelling. Een contact dat vervolgens in de beslotenheid van een uitvoering alleen nog maar versterkt.
De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst is hiermee uitgegroeid tot een krachtig social event.

De kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst is een evenement dat door het bestuur, bestaande uit Jantine Huizing, Bob de Nigtere, Anke van Bergen, Jos Bol, Marieke van der Linden en Joan van Vliet, met veel passie, enthousiasme en doorzettingsvermogen wordt gerealiseerd.

Bron: Gemeente IJsselstein

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.