Oud & Nieuw in IJsselstein 2018/2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oud & Nieuw zit er weer op. Naast feestelijkheden waren er ook veel ongeregeldheden. Met name in IJsselveld-Oost ging het behoorlijk mis dit jaar. Ook in andere delen van IJsselstein is er veel gesloopt met behulp van (zwaar) vuurwerk. Hieronder enkele foto’s van de vernielingen.Hieronder de inmiddels gestopte “live blog” van Oud & Nieuw in IJsselstein:

03:14 Het is rustig in IJsselstein. Her en der vieren nog mensen feest, maar de meeste hebben toch hun bed opgezocht.

Wij wensen de wijk IJsselveld-Oost alvast sterkte toe. Rondom de Televisiebaan is het een grote bende. Een bushokje is vernield, oud vuil over straat gegooid, zijn er vernielingen aangericht aan de Jumbo daar en is er twee keer een poging gedaan om een gebouw in brand te steken. En de landelijke media is gehaald door vuurwerk naar hulpverleners te gooien.

00:30 Gebouwbrand gemeld aan de Heemradenlaan. De brandweer ging met spoed ter plaatse. Wij hebben geen info wat er precies in brand heeft gestaan.

Update: het brandalarm was afgegaan bij basisschool de Trekvogel. Rondom het gebouw waren de hele avond jongeren in de weer met vuurwerk. De politie heeft de situatie, met behulp van de politie WhatsApp groep, continu in de gaten gehouden.

Gelukkig Nieuwjaar!

22:44 Aan het Jolandeplantsoen heeft een woninginbraak plaatsgevonden. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Foto: jacvers

21:20 Er is vuurwerk gegooid naar de aanwezige hulpverleners. De politie is aanwezig en is in gesprek met jeugdige personen.

21:00 En weer een brandstichting aan de Televisiebaan. Nu is het gebouw van Pulse het mikpunt geweest. Het vuur was snel uit maar er is brandschade te zien bij de ingang. De brandweer heeft de deuren geopend om de schade aan de binnenzijde te bekijken.

Foto: jacvers

Rond 19:45 hebben meerdere personen proberen in te breken in een gebouw aan de Televisiebaan. Tevens is er brand gesticht, tegen het gebouw aan. Vermoedelijk met maar één doel…

Ook dit jaar zijn de wipkippen aan de Schonauwen weer het mikpunt geweest van triest gedrag.

Aan de Edelstenenbaan is een reclamebord in brand gevlogen door vuurwerk. Een voorbijganger heeft met water van buurtbewoners het vuur weten te blussen.

Bij de Jumbo aan de Televisiebaan werd al vrij vroeg de eerste buitenbrand gemeld. Vermoedelijk door afgestoken vuurwerk.

De feestdagen zijn bijna voorbij, hoogte tijd om die lege flessen massaal in te leveren.

Vanmiddag waren de BOA’s op pad om jongeren te controleren op illegaal vuurwerk of het te vroeg afsteken van legaal vuurwerk.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.