donderdag, september 24

Het asociale parkeerbeleid in IJsselstein (deel 2)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In november hebben wij binnen 1 minuut een boete ontvangen, terwijl wij bezig waren met het halen van een parkeerkaartje. Korte samenvatting: wij parkeren aan de Overtoom, parkeerautomaat staat uit het zicht en het best ver lopen om een parkeerkaartje te halen. Wij lopen, betalen, trekken een kaartje en treffen alsnog een boete aan onder het raam. Tijdstip tussen het betaalde kaartje en de boete: 1 minuut. (Lees het volledige artikel hier terug)

Uiteraard zijn wij in beroep gegaan tegen de parkeerboete. En wat blijkt: het bezwaar is afgewezen. En wel om de volgende reden: “U heeft geen bankafschrift meegestuurd waaruit blijkt dat u de parkeerbon heeft betaald”. Wij hebben alle bewijzen meegestuurd, waaronder het parkeerkaartje waarop te zien is dat er € 1 is betaald. Daarnaast worden we beschuldigd dat er geen handtekening is geplaatst onder het bezwaar, terwijl deze wél degelijk is geplaatst.

Hoe asociaal en onvriendelijk wil je een parkeerbeleid in de gemeente neerzetten? Parkeerautomaten staan op sommige plaatsen (te) ver van de parkeervakken en zijn niet zichtbaar. Handhavers zijn de binnenstad niet uit te slaan omdat het uitdelen van boetes kennelijk een hoge prioriteit heeft binnen de gemeente. En dan de bezwaarprocedure, waar je gewoon tegengewerkt wordt. Wat een drama.

Na het uitdelen van een boete dien je deze DIRECT te betalen, of deze nu terecht of onterecht is opgelegd: betalen moet je en wel direct.

Waar in grote gemeenten zoals Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag je na het ontvangen van een boete nog zeker 2 weken de tijd hebt om te betalen, eist een commerciële * partij die namens “burgemeester en wethouders” mag handelen, dat je direct betaald. En van dat recht maken zij gretig gebruik. Wanneer je in “de grote stad” bezwaar aantekent tegen de opgelegde boete dan hoef je niet meteen te betalen. Je mag als brave burger het bezwaar afwachten. Aangezien IJsselstein zich op bepaalde vlakken wilt meten aan grote steden, snappen wij helemaal niets van dit beleid. Het is asociaal en het jaagt inwoners en bezoekers de stad uit.

Hoe belabberd het parkeerbeleid is blijkt ook wel weer uit de onderstaande Tweet van het afgelopen weekend. Mevrouw parkeert haar auto aan de Kasteellaan. Start een parkeeractie via een parkeer-app op de mobiele telefoon maar maakt een vervelend foutje: ze voert niet de Kasteellaan in als locatie, maar de Podiumweg. Resultaat: een parkeerboete. Dit terwijl een handhaver kan zien dat iemand wel degelijk heeft betaald, maar niet op de locatie waar ze op dat moment aan het scannen zijn.

IJsselstein is een stad, maar IJsselstein is echt te klein voor deze onzin. Wanneer IJsselstein zich op dit vlak wilt scharen achter de grote jongens als Utrecht en Amsterdam, ga dan wat milder om met het uitdelen van boetes, of zorg er in ieder geval voor dat zonderlingen op een fatsoenlijke manier in bezwaar kunnen gaan.

Heb jij een soort gelijk verhaal? Laat het ons weten!

* Wij melden eerder dat ParkeerService een commerciële partij is. Het is nog erger. “Coöperatie ParkeerService is een coöperatie van en voor gemeenten die gespecialiseerd is in alle aspecten van parkeren.” Nu snappen wij de afstand tussen deze Coöperatie en de burger.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.