donderdag, september 24

Bakkerij Aelbers maakt doorstart

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Update: wij hebben de nieuwe eigenaar gesproken en deze heeft goed nieuws: de naam Aelbers blijft aan de voorgevel prijken en ze zijn enorm druk aan het werk om de bakkerijen zo snel mogelijk weer te openen!

Enkele dagen geleden is bekend geworden dat de inventaris van Bakkerij Aelbers is overgenomen om een doorstart te kunnen maken. Dit blijkt uit rechtbankstukken die vorige week openbaar zijn gemaakt.

Het staat vast dat de bakkerij aan de Benschopperstraat binnenkort weer open zal gaan. Of dit onder de vertrouwde naam Bakkerij Aelbers zal gebeuren is ons niet duidelijk. Wel is duidelijk geworden dat zeker 14 personeelsleden van de 28 een nieuwe arbeidsovereenkomst zullen krijgen.

De curator heeft de boedel verkocht aan een nog onbekende partij die een doorstart wilde realiseren voor de vestigingen Benschopperstraat en De Biezen. Dit met als doel om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden. Dit heeft net voor de jaarwisseling al plaatsgevonden, namelijk op 28 december 2018.

Achterveld
Het is onduidelijk of de vestiging in Achterveld op korte termijn opengaat. De verhuurder van de winkelruimte heeft na het uitspreken van het faillissement de huurovereenkomst direct opgezegd vanwege een behoorlijke huurachterstand. In dit geval heeft de nieuwe eigenaar wel de beschikking over de inventaris (toonbank, schappen, etc), maar zal wel een nieuwe overeenkomst moeten aangaan met de verhuurder.

De winkeliers van winkelcentrum Achterveld zien de bakkerij graag weer snel opengaan op deze vertrouwde locatie.

Schulden
Uit de stukken is verder gebleken dat Aelbers in één jaar tijd is opgezadeld met enorme schulden. De schuld bij de fiscus bedroeg op dat moment ruim € 170.000, waarop zij begin oktober beslag hebben gelegd op de gehele inventaris en bankrekening. Toen de fiscus een openbare veiling wilde aankondigen en een leverancier van meel de onbetaalde voorraad kwam terughalen heeft de bakkerij plotseling de deuren op 17 november gesloten.

Het personeel kreeg al een tijd geen salaris en een verhuurder ontving geen huur meer. Het personeel en de verhuurder hebben hierop het faillissement aangevraagd, die op 4 december 2018 is uitgesproken door de rechtbank.

Diverse belangstellenden
Na het faillissement hebben diverse partijen belangstelling getoond in Bakkerij Aelbers. De curator is verder gaan onderhandelen met een partij die op beide locaties in IJsselstein de activiteiten wilde voortzetten.

In het verslag is te lezen dat de nieuwe eigenaar hoopt in januari weer open te gaan. In de vestiging aan de Benschopperstraat zijn de eerste tekenen van leven al waargenomen. De briefjes voor de ramen zijn inmiddels weggehaald.

Wij hebben diverse keren getracht de curator te bereiken, maar helaas zonder resultaat. Alle informatie uit dit bericht is afkomstig uit rechtbankverslagen die openbaar zijn gemaakt. Heeft u meer informatie over de overname, dan horen wij dit graag.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.