Tussen 11 en 15 februari militaire oefening in Lopik met voertuigen en helikopters

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Van 11 t/m 15 februari a.s. wordt een militaire oefening in de gemeente Lopik gehouden, verspreid over meerdere dagen.

Doel van de oefening is om militaire grondtroepen goed te laten samenwerking met helikopters. Hierdoor zullen er regelmatig legervoertuigen door Lopik rijden om vervolgens ergens stelling te nemen. Ook vliegen er regelmatig helikopters over het gebied. Vooral de communicatie tussen het grondpersoneel en de luchtondersteuning zal worden geoefend.

Aan de oefening nemen zowel Nederlandse als buitenlandse legereenheden deel. Het gaat niet om een grootschalige oefening, er doen 15 militairen mee, 6 legervoertuigen en een onbekend aantal helikopters.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.