Meer verlichting en toezicht aan de Randdijk tussen IJsselstein en Nieuwegein

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In de gemeenteraad is donderdag aandacht besteed aan de onveilige situatie rondom de fietsverbinding tussen IJsselstein en Nieuwegein aan de Randdijk. Reden hiervoor zijn een aantal gewelddadige incidenten, waarvan de laatste zeer ernstig was in de ochtend na oud en nieuw. Hier werd een jongen overvallen en meerdere malen neergestoken door twee jongens uit Nieuwegein. Deze zijn door de politie aangehouden.

Veel gebruikers van het fietspad ervaren de situatie daar als onveilig. Zo is er te weinig verlichting en geen toezicht. Vanwege diverse berovingen in een vrij korte periode heeft het gevoel van onveiligheid alleen maar doen toenemen én bevestigd.

VVD-er Bas van der Horst heeft deze zaken tijdens de gemeenteraadsvergadering aangekaart en het college gaat nu concrete stappen ondernemen. Zo komt er meer verlichting en meer toezicht. Ook zal het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid uit Utrecht om aanvullend advies worden gevraagd. Dit orgaan zal dan de situatie ter plaatse beoordelen en met aanvullende aanbevelingen komen.

Wanneer de toegezegde maatregelen worden uitgevoerd is niet bekend.
Update: Bas van der Horst (VVD) heeft in de reacties op onze Facebookpagina laten weten dat de verlichting op korte termijn al zal worden aangepakt. Diverse bedrijven zijn al gevraagd om een offerte uit te brengen.

Ook de mogelijkheid tot cameratoezicht zal worden bekeken. Dit gaat in overleg met de andere politieke partijen.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.