Bakkerij Aelbers aan Benschopperstraat vrijdag weer open!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aanstaande vrijdag is het zover: bakkerij Aelbers aan de Benschopperstraat gaat dan weer open. Vertrouwde gezichten achter de balie, maar ook alle lekkernijen waar mensen al jaren voor naar Aelbers kwamen liggen dan weer voor je klaar. Net als alle aanbiedingen die de bakkerij voorheen hanteerde zullen er weer zijn. Zoals de nieuwe eigenaar Martin Lakerveld zelf zegt; “Never change a winning team”.

De opening zal feestelijk verlopen met aanbiedingen, maar ook zijn er fototaarten te winnen. Van 15 februari tot 2 maart kunnen kinderen (of ouderen natuurlijk) een kleurplaat inleveren om kans te maken op één van de vijf fototaarten. De kleurplaats is hier te vinden (PDF downloaden en zelf even printen).

De naam Lakerveld is geen onbekende in onze regio. De vader en oom van Martin Lakerveld hebben jaren in onze gemeente rondgereden in de befaamde SRV-wagens. Teus Lakerveld is nog altijd actief met het verkopen en bezorgen van brood vanuit Lopikerkapel, brood wat altijd afkomstig was van Aelbers. Deze traditie kan nu dus voortgezet worden.

Teus Lakerveld in de jaren ’90Martin zelf is bakker en heeft zijn eigen bakkerij in Vianen. Het is voor hem een enorme eer om de naam Aelbers voort te kunnen zetten in IJsselstein.

De filialen van Aelbers aan de Benschopperstraat en de Biezen sloten tot ieders verbazing half november de deuren. Begin december werd door het personeel en verhuurder het faillissement aangevraagd.

Al gauw bleken er meerdere geïnteresseerde partijen te zijn. Bakkerij Lakerveld uit Vianen wist de curator te overtuigen de beste plannen te hebben voor de naam Aelbers, de vestigingen en het personeel.

Martin heeft sinds de overname enorm veel werk moeten verzetten om de overname en de opening zo snel mogelijk te realiseren. Na weken van sluiting moest er een hoop opgeruimd worden, ingekocht worden, contracten worden afgesloten en contacten worden hersteld.

Helaas is er nog niets bekend over de vestiging in Achterveld, de Biezen.

Martin en al het personeel: heel veel succes de komende dagen en vooral veel plezier!

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.