Ook de Wereldwinkel gooit de handdoek in de ring

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De Wereldwinkel is er klaar mee. Dit vanwege tegenvallende verkopen, te weinig vrijwilligers en een verhuurder die het contract heeft opgezegd. Eerder al maakte de Wereldwinkel al kennis met de extreem hoge huren in de binnenstad waardoor zij noodgedwongen moesten verhuizen.

Hieronder de uitleg van de Wereldwinkel zelf:

De Wereldwinkel verdwijnt uit het centrum van IJsselstein. Het bestuur van de stichting Wereldwinkel IJsselstein heeft de opheffing aangekondigd. De verkoop vanuit de winkel stopt definitief per 1 april 2019. 

De belangrijkste reden voor de opheffing is het teruglopen van de verkoop en het vrijwilligers bestand. Daarnaast is de verhuur van het pand waar de Wereldwinkel zit per 1 april door de eigenaar opgezegd. De Wereldwinkel-vrijwilligers hebben sinds 1994 gewerkt vanuit een ideële achtergrond om arbeiders en boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs te betalen voor hun producten.
Wereldwinkel in IJsselstein

In IJsselstein startte de verkoop vanaf markten en in kerken. In 1999 betrok de Wereldwinkel een pand aan de Kasteellaan en na 12 jaar werd de stap gemaakt naar de binnenstad; de Kerkstaat. Daar hield de winkel moeilijk stand vanwege de hoge huurkosten en na een korte onderbreking werd de winkel geopend op de Vingerhoekhof, achter Kaatje, naast La Cosina. Trouwe klanten wisten de winkel te vinden, echter op deze route kwamen te weinig kopende passanten.

Fairtrade in de winkels
De laatste jaren heeft de commerciële handel zich steeds meer gerealiseerd dat het fairtrade-certificaat een sterk verkoopargument is. Het food-assortiment is in veel supermarkten verkrijgbaar. Hiermee is het doel voor een heel groot deel behaald en hebben de Wereldwinkels zichzelf min of meer overbodig gemaakt.

Opheffinguitverkoop
De winkel staat nog vol met mooie handnijverheid; uniek en een product van eerlijke handel. Vanaf vrijdag 15 februari verkrijgbaar in de opheffingsuitverkoop aan de Vingerhoekhof 7a.

Naast de uitverkoop van artikelen is ook de gehele inventaris te koop. Op de Facebookpagina van de Wereldwinkel is te zien wat er allemaal in de uitverkoop is: https://www.facebook.com/Wereldwinkel-IJsselstein

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.