zaterdag, september 19

RTV Utrecht zoekt onveilige verkeerssituaties in de provincie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

RTV Utrecht is bezig om alle onveilige verkeerssituaties in de provincie in kaart te brengen. Letterlijk, want je kunt op een kaart aangeven waar jij onveilige verkeerssituaties ervaart. In IJsselstein zijn al meerdere plaatsen op de kaart gemarkeerd als onveilig. Jij kunt ook jouw ervaring op de kaart delen, maar ook een stem uitbrengen op een onveilige situatie die al reeds is aangegeven.

Twee situaties vallen op vanwege het hoog aantal stemmen, ten opzichte van de andere gemelde situaties.

Kruising Eitersesteeg –  Kerspellaan
De kruising aan de Kerspellaan, waar fietsers en voetgangers voorrang hebben maar auto’s vaak niet (geheel) stoppen.

Oversteekplaats voor fietsers en voetgangers Baronieweg – Tuinensingel
De andere situatie is aan de Baronieweg ter hoogte van de Tuinensingel. Hier hebben auto’s voorrang, maar voetgangers en fietsers ervaring dit punt als onveilig omdat zij zelf moeten inschatten of ze kunnen oversteken.

Het meldpunt blijft nog tot en met het Paasweekend open. Begin mei maakt RTV Utrecht bekend waar volgens jullie de gevaarlijkste verkeerssituaties liggen. Zij leggen de resultaten ook voor aan de verantwoordelijke instanties. Welke verkeerssituatie vind jij gevaarlijk? Zet ‘m op de kaart!

Het volledige bericht van RTV Utrecht met de daarbij horende kaart is te vinden via deze link: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1900268/

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.