Zo komt het vernieuwde Vingerhoekhof eruit te zien

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tijdens Koningsdag heeft men er al even aan kunnen wennen: een autoloos hof, zonder lelijke objecten met vooral veel feest vierende mensen. Dat is precies waarom ondernemers, omwonenden en de gemeente de handen ineen hebben geslagen om het lelijke Vingerhoekhof te upgraden.

Auto’s worden straks definitief geweerd en blijft er alleen ruimte over voor vrachtwagens en bestelbusjes om hun goederen te brengen. Hiermee verdwijnen de parkeerplaatsen en zal het hof worden omgetoverd tot een heus plein met ruimte voor terrassen, fietsen, planten en bomen en natuurlijk voetgangers en fietsers. Ook zullen er hier meer evenementen gaan plaatsvinden.

Op de illustraties, die helaas wat duister overkomen, is te zien hoe het er uiteindelijk uit moet komen te zien. De horeca gelegenheden aan de Voorstraat krijgen er een fatsoenlijk terras bij, krijgen de Heeren van de Wijn eindelijk een fraai uitzicht, verdwijnen de afvalbakken onder de grond en er is genoeg ruimte overgelaten voor planten en bomen.

Het is de bedoeling dat het vernieuwde Vingerhoekhof voor de zomer gereed is.

Vingerhoekhof tijdens Koningsdag 2019

En zo zag/ziet het er al jaren uit:

Foto’s zijn afkomstig van vingerhoefhof.nl

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.