112

Agenten mishandeld in binnenstad

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De politie IJsselstein heeft vanmorgen het volgende verhaal op hun Facebookpagina gedeeld:

“Afgelopen zaterdagnacht spraken collega’s een 36-jarige man uit IJsselstein aan op zijn hinderlijke gedrag. De collega’s werden op hem gewezen door een tweetal portiers, die de man kort ervoor het café uit hadden gezet. De man was onder invloed van alcohol en stelde zich hinderlijk op tegenover andere bezoekers. Nadat de man, voor het oog van de collega’s, zich wederom vervelend opstelde in een groep uitgaanspubliek gingen de collega’s in gesprek met de man.

Waar het gesprek met een hand en vriendelijke houding begon, sloeg de sfeer ineens om. Een van de portiers kwam, op verzoek van de man, nog eenmaal uitleggen waarom hij niet meer welkom was in het café. De man bleef zich tegen de beslissing verzetten en begon steeds harder te schreeuwen. Vanuit het niets richt de man zich op een van de collega’s en geeft hem meerdere vuistslagen in het gezicht. De inzet van de wapenstok weerhoudt de man niet om zijn gevecht te staken. De collega’s weten na een kort en hevig gevecht de man te controleren en met hulp van portiers de handboeien aan te brengen. Uit een ademanalyse komt een schokkend resultaat: 995 ug/l!

De collega’s hielden letsel over aan het incident, waarvoor een van hen direct door een arts bezocht moest worden. Een collega heeft een botkneuzing aan het jukbeen en opgerekte banden van een duim. De ander heeft een gekneusde schouder. Vanwege het incident zijn de collega’s niet of beperkt inzetbaar de komende weken.

De man is na het weekend heengezonden en zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter. ^TW”

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.