De fietsstraat komt er eindelijk aan

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In november gaat het dan eindelijk gebeuren: de fietsstraat van Eiteren, Panoven naar de Hoge Dijk.

Afgelopen woensdagmiddag onthulde wethouder Bekker en aannemer Roelofs het bouwbord. Een trotse wethouder Bekker: “IJsselstein is een fietsstad bij uitstek.

Op de fiets kan je de hele stad in tien minuten doorkruisen. Op een fietsstraat staat de fietser centraal en de automobilist is te gast. Door de inrichting en het karakter van de fietsstraat bieden we de fietser meer comfort en veiligheid. Het zal ongetwijfeld nog meer IJsselsteiners stimuleren de auto te laten staan en vaker de fiets te pakken”.

De werkzaamheden starten in november ter hoogte van de kruising Panoven/IJsselstraat en het gedeelte Eiteren, en vervolgens schuift het werk in zes fases steeds een stukje op naar de Hoge Dijk. Het wegdek wordt, net als van fietspaden, in zijn geheel vernieuwd in een rode kleur asfalt; De kruising Panoven-Linnaeuslaan bij het viaduct onder de Beneluxlaan wordt recht getrokken zodat er een duidelijke T-splitsing ontstaat en op het gehele tracé worden er drempels, kruisingen en de verkeersborden aangepast. Het laatste gedeelte van Eiteren tot aan de Touwlaan wordt als fietsstraat ingericht op het moment dat bouwwerkzaamheden van 17 nieuwe woningen aan Eiteren zijn afgerond.”

Woensdagochtend zijn de borden geplaatst

Illustratie van de Panoven ter hoogte van het Kloosterspeeltuin

Illustratie van Eiteren tussen de Touwlaan en Poortdijk / IJsselstraat

Illustraties: Roelofs

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.