Aanleg Cruyff Court IJsselstein gestart

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Maandag 28 oktober is de gemeente IJsselstein begonnen met de aanleg van het nieuwe Cruyff Court op het Journaalplantsoen in IJsselveld-Oost. Het Cruyff Court is een initiatief van Lisman Vorkheftrucks, de Johan Cruyff Foundation en de gemeente IJsselstein. Deze drie organisaties vinden het van essentieel belang dat alle kinderen een veilige speelruimte hebben om buiten te kunnen spelen. Daarom wordt er een Cruyff Court aangelegd in IJsselstein. Het wordt een ruimte waar kinderen en senioren kennismaken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun talenten ontdekken én ervaren hoe het is om te winnen en te verliezen. Waardevolle ervaringen die zij meenemen in hun ontwikkeling op fysiek en mentaal vlak, maar ook in de IJsselsteinse maatschappij.

Na positieve besluitvorming van de gemeenteraad in mei 2018, is er een traject gestart om de juiste aannemer te vinden om het Cruyff Court aan te leggen. Spijtig genoeg heeft het traject door verschillende omstandigheden langer geduurd dan van tevoren was gehoopt. Maar uiteindelijk zijn alle partijen erg blij dat de werkzaamheden afgelopen week zijn begonnen, en dat IJsselstein straks een mooie en veilige speelruimte rijker is. Lisman Vorkheftrucks: “Wij bestonden 50 jaar in 2017 en waren 30 jaar gevestigd in IJsselstein. De waarden waar de Cruyff Foundation voor staat, ik noem sociale betrokkenheid, respect en samenspel, in combinatie met het doel om mensen in beweging te houden of zetten, past perfect bij Lisman. Ook geloven we in de uitspraak: de jeugd heeft de toekomst. Onze lange verbintenis met IJsselstein en het feit dat veel collega’s uit de buurt komen, brachten ons ertoe om het Cruyff Court in IJsselstein mogelijk te maken.”

Directeur Niels Meijer van de Cruyff Foundation: “Het is geweldig dat Lisman Vorkheftrucks dit mogelijk maakt. De Cruyff Courts zijn een bewezen concept en we zijn er trots op dat we dat nu ook in IJsselstein hebben kunnen realiseren. We hebben de lokale buurtsportcoach al opgeleid tot Cruyff Foundation Coach en we verwachten dan ook dat het veld de komende 10 jaar met de inzet van de gemeente, de lokale organisaties en de Cruyff Foundation, de plek is waar jong en oud in beweging komt en elkaar ontmoet.”

Het Cruyff Court zal een levendige speelruimte worden in IJsselveld-Oost. Samen met lokale organisaties en de gebruikers zelf, zal hier een structureel beweeg- en sportaanbod worden gerealiseerd, toegankelijk voor alle inwoners van IJsselstein. Om hier een goede start aan te geven zal het Cruyff Court in het voorjaar van 2020 feestelijk worden geopend. U bent allen van harte uitgenodigd!

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.