Contract beëindigd: paaltjes gaan voorlopig omlaag

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Het bedrijf die de technische en ict-ondersteuning verzorgt van de afsluitbare paaltjes rondom de binnenstad, de bollards, heeft het onderhoudscontract met de gemeente beëindigd. Hierdoor is de gemeente genoodzaakt om de paaltjes voorlopig te laten zakken tot er een oplossing is gevonden. Vreemd genoeg blijkt dit het enige bedrijf te zijn die deze diensten verzorgt.

Dit heeft de gemeente omwonenden en ondernemers de afgelopen dagen laten weten.

Het contract stopt per 1-1-2020. De gemeente laat de paaltjes 31 december om 10:00 zakken, zodat bewoners met een ontheffing en hulpdiensten de doorgang kunnen blijven gebruiken. De paaltjes omhoog laten is geen optie, omdat dan de doorgang voor hulpverleners ernstig wordt verstoord.

De verkeerssituaties gaan wel wijzigen en zullen ter plaatse worden aangegeven. De gemeente laat het volgende weten:

“Om de toegankelijkheid en bereikbaarheid in en rondom de binnenstad te optimaliseren en het uitgangspunt van een autoluwe binnenstad te behouden worden een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Deze worden met verkeersborden aangegeven.

De binnenstad in/uitrijden via:
• De Hogebiezen en Benschopperpoort: borden geven een verplichte rijrichting aan. (Let op deze maatregels bestaat al)
• De Achtersloot en Overtoom: deze verbinding wordt voor al het doorgaande verkeer, uitgezonderd (brom)fietsers afgesloten.
• De Kloosterstraat en een gedeelte van de Weidstraat worden ingericht als voetgangersgebied. De huidige inrichting met eenrichtingsverkeer vervalt hiermee.
• De Kerkstraat: De huidige inrichting als eenrichtingsverkeer vervalt en wordt vervangen door een gesloten verklaring voor alle verkeer, uitgezonderd (brom)fietsers.
Deze maatregelen gelden niet voor hulpverleners en aanwonenden met een ontheffing. Zij hebben vrije doorgang in de binnenstad.”

De komende maanden gaat de gemeente de verkeerssituaties in de gaten houden en bekijken of de bebording ter plaatse voldoende is of dat er op termijn weer paaltjes nodig zullen zijn.

Tot er een oplossing is gevonden hebben we gelukkig nog de mensen van D66 die zichzelf graag opwerpen als barricade aan de Overtoom.

Delen.

Over de auteur

Er kunnen geen reacties geplaatst worden.